Sutra se održava 29. sednica Skupštine grada

Odbornici Skupštine grada održaće sutra 29. sednicu, na kojoj će raspravljati o 10 tačaka dnevnog reda. Na današnjoj konferenciji za medije, predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor je kao najznačajniju izdvojio onu koja se tiče izmene gradske Odluke o upravljanju komunalnim otpadom, jer je kako naglašava došlo do pozitivnih pomaka, počev od toga da je Regionalna deponija dobila integrisanu upotrebnu i takozvanu PPC dozvolu, koje omogućavaju prijem, tretman i odlaganje neopasnog otpada.

“To znači da polako dolazimo u situaciju o kojoj sam ja govorio pre dva meseca, da mi gradimo jedan sistem u Subotici za upravljanje otpadom koji je dostojan našeg grada i u kojem će JKP “Čistoća i zelenilo” i Regionalna deponija d.o.o imati značajnu ulogu. Pomenuta dozvola je izdata svega u 10 slučajeva u poslednjih 10 godina, što znači naša Regionalna deponija je jedanaesto pravno lice, a pored dobijanja dozvole u prethodnim mesecima, podignut je nivo tehničke opremljenosti zahvaljujući republičkom ministarstvu, a sa druge strane uspeli smo se izboriti za prijem u radni odnos ukupno 30 novozaposlenih lica u oba ova preduzeća. Polako postaje realan cilj da se sanira u dogledno vreme i deponija Aleksandrovačka bara i da se sav otpad koji se generiše na teritoriji grada Subotice pravilno zbrine u Regionalnom centru za upravljanje otpadom na Bikovu”, rekao je Pastor.

Pored pomenute tačke, pred odbornicima će se naći i četiri rešenja o izmenama programa poslovanja pojedinih javnih i javno-komunalnih preduzeća, kao i četiri rešenja o kadrovskim pitanjima. Sednica počinje u 09 časova.