SSP: Izborom Maje Gojković SNS je potvrdila povratak radikalskim korenima u Vojvodini

Srpska napredna stranka je na drugoj redovnoj sednici pokrajinskog parlamenta, pokazala da je Vojvodinu razvlastila od svega. Niko se ovde više ništa ne pita. Ni parlament, ni Vlada. Sve odluke se donose na jednom mestu – na Andrićevom vencu. Sve odluke donosi Aleksandar Vučić, koji upravlja svakim gradom i opštinom u Vojvodini, svakom mesnom zajednicom.

Tako nam je odlukom sa Andrićevog venca danas vraćena i Maja Gojković da bude premijerka pokrajinske vlade. Kada su joj uzeli ministarstvo, kada za nju nije bilo mesta ni u najglomaznijoj vladi Srbije u ovom veku, vladi koja ima isti broj ministara kao Nemačka i Francuska vlada zajedno, onda su je spakovali i poslali ovde u vladu Vojvodine koja je dom za zaboravljene.

Izborom Maje Gojković potvrdili ste da bolje nemate i krenuli pravo u prošlost. Povratak radikalskim korenima je jedini mogući izbor za one koji Vojvodinu doživljavaju kao plen, a građane koji ovde žive kao broj. I nikakvi slatkorečivi govori ne mogu nas naterati da zaboravimo šta su nam od Vojvodine napravili Mirovići i Vučevići a šta Šešelj i Maja Gojković.

Sve u Vojvodini je u padu, rastu samo profiti omiljenih naprednjačkih poslovnih partnera kao što je Marko Bosanac Boske, koji novcem iz budžeta puni svoje džepove dok Vojvodina nestaje u demografskom, kulturološkom i svakom drugom smislu. Samo da napomenem da je za vreme vašeg zlatnog doba, broj stanovnika Vojvodine opao za 200000 građana. 2/3 mladih svoju budućnost vide van granica svoje zemlje. Broj poljoprivrednih gazdinstava je u zadnjih deset godina manji za 25.000.

Na vlast ste došli obećavajući borbu protiv korupcije, a nikada više korupcije nismo imali u pokrajni nego danas. U Subotici, iz koje dolazim, duplirali ste cenu izgradnje akvaparka, koji liči na sve sem na moderan turistički objekat koji ste obećali građanima na početku izgradnje. Na kraju je građane ovaj objekat koštalo 15 miliona evra .  Po vašoj računici, brza saobraćajnica između Sombora i Kikinde, u vojvođanskoj ravnici, bez tunela, sa jednim malim mostom, koštaće 12 miliona evra po kilometru.  Na koji način ste uspeli da povećate vrednost radova u roku od nekoliko godina sa 420 miliona evra na 2 milijarde evra?! Naravno, to je rezultat ugovaranja poslova bez tendera.

Obećali ste borbu protiv korupcije, a uradili ste upravo suprotno.

Napravili ste od Vojvodine sigurnu kuću za kriminalce, koji danas haraju Novim Sadom i drugim gradovima Vojvodine, pod patronatom vaših lokalnih kordinatora. A mirni, pošteni i vredni paori koji razne nevolje pamte, znaju da kada god su Vojvodinom radikali upravljali, narod je ovde plakao. I danas plačemo jer nam deca odlaze, jer našu zemlju poklanjaju, jer tradiciju multietničnosti i multikulturalnosti pokušavaju da zamene radikalskim jednoumljem kojim nas bombarduju sa javnog servisa RTV, kidnapovanog i pretvorenog u televizijsku verziju radikalskog glasila Velike Srbije. Kako ste to uradili tako i našu Vojvodinu pretvarate u radikalski Zemun iz devedesetih. Tada ste decu iz vrtića isterivali jer se drugačije prezivaju a danas ih u Pećincima izbacujete jer roditelji drugačije misle. Nekada ste se obračunavali sa ljudima zbog porekla a danas Dragoslavu u Elemiru ispred prozora njegovog deteta palite auto jer drugačiji misli. Danas paorima blokirate kuće jer neće da ćute, kao sto ste to u Bavaništu uradili. To je Vojvodina nakon godina vlasti radikala koji su se maskirali u naprednjake. U zamenu nam nudite betonske kocke u Novom sadu, gumirane njive u Zrenjaninu, najzagađeniji vazduh u Pančevu, zagađeno Palićko jezero, u kome nije preporučljivo kupanje.

Sve što je Vojvodina ste uvredili, unizili i poništili.

Možete kako hoćete ali ne možete dokle hoćete. To i vi dobro znate. Zato danas otimate kao nikada pre, zato vređate najjače što umete. Zato vaše falange tuku poslanicu Maru Puškaš koja deli letke a policija i dalje ćuti. Ne možete dokle hoćete, to vam garantujemo jer znamo da je sloboda san koji će postati java u kojoj će svi koji su se o zakon i ljude ogrešili odgovarati pred nezavisnim institucijama. I ovaj košmar će se u skorijoj budućnosti zaustaviti, stoji u saopštenju које je potpisao Robert Šebek, predsednik poslaničke grupe „Stranka slobode i pravde” u Skupštini AP Vojvodine

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *