Sutra pred odbornicima Rešenje o srednjoročnom i dugoročnom planu poslovne strategije i razvoja javnih preduzeća

Sutra se održava 23. sednica Skupštine grada, na čijem dnevnom redu će se naći 64 tačke. Gradska Skupština će po prvi put razmatrati i doneti Rešenje o davanju saglasnosti na srednjoročni i dugoročni plan poslovne strategije i razvoja svih javnih preduzeća. Radi se o strateškim dokumentima koja će se usvojiti na osnovu Zakona.

“Zbog toga smatram da je ovo jako bitno i značajno pitanje, jer će građani koji će sutra pratiti sednicu moći da čuju šta se planira. Naravno, jako je teško planirati u ovim današnjim političkim i ekonomskim okolnostima, ali ispunjavamo zakonsku obavezu. Srednjoročni planovi se rade za period od 2022. do 2026. godine, a dugoročni od 2022. do 2031. godine posebno za svako javno, javno – komunalno preduzeće i DOO čiji je grad osnivač. Radi se o ukupno 14 takvih preduzeća”, istakao je dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada.

Odbornici će raspravljati i o Završnom računu Grada Subotice za 2021. godinu.“Impozantne cifre su u pitanju, budžet za prošlu godinu je što se tiče prihoda realizovan 98 odsto, a što se tiče rashoda 91 odsto. To znači da je budžet dobro planiran i da je u potpunosti ostvaren”, dodao je Pastor.

Na dnevnom redu naći će se i Plan detaljne regulacije za prostor zapadno od Majšanskog mosta, koji je značajan iz brojnih razloga, a ono što je prema Pastorovim rečima najznačajnije za građane, je da će se time rešiti jedan od najvećih saobraćajnih problema u gradu. “Gradiće se kružni tog kod Majšanskog mosta i čitav taj prostor će biti redefinisan. Sve se to radi u okviru projekta železnice, a naš grad ovo neće koštati ni jedan jedini dinar, pošto će se to ostvariti u sklopu međunarodnog projekta”, kaže Pastor.

Na sednici će biti reči i o postupku izrade Plana generalne regulacije za zone Željezničko naselje, Makova sedmica, Mali Radanovac i Novi Žednik, a raspravljaće se i o izmeni Poslovnika skupštine, koji će se usaglasiti sa rešenjima iz novog Zakona o lokalnim izborima i ravnopravnosti polova, kao i o personalnim izmenama na funkcijama određenih javnih preduzeća i imenovanju članova Školskih odbora u osnovnim i srednjim školama u Subotici.