Saopštenje za javnost Gr.O. Narodne stranke u Subotici

Saopštenje Gr.O. Narodne stranke u Subotici prenosimo u celosti

Krajnje nedemokratsko ponašanje Predsedništva Narodne stranke dovelo je do nezapamćenih smena u rukovodstvu, uključujući i osnivača stranke sa pozicije predsednika Izvršnog odbora, Miroslava Aleksića, kao i predsednika omladine Lazara Paunovića i predsednika odbora na Kosovu i Metohiji, Žarka Ristića.

U trenutku kada je Miki Aleksić, još uvek nezvanični kandidat za predsednika stranke, već imao značajnu podršku članstva, predsedništvo je brže bolje sprovelo njegovu smenu sa mesta predsednika Izvršnog odbora stranke. Ovim potezom, predsedništvo je pokazalo potpuno odsustvo demokratije unutar stranke, postupajući suprotno volji članstva.

Raspuštanjem Izvršnog odbora, Nemanja Šarčević, koordinator Severnobačkog okruga Narodne stranke, je potpuno neopravdano ostao bez funkcije člana izvršnog odbora, bez ikakvog objašnjenja, upućujući na to da se tako nagrađuju članovi stranke koji aktivno rade i doprinose njenom radu.

Nadalje, smena Lazara Paunovića, koji je na pravi način vodio omladinu stranke i doprineo njenom omasovljenju, i Žarka Ristića, koji je marljivo vodio odbor na Kosovu i Metohiji i uložio sebe, takođe predstavlja izraz nedemokratskog delovanja unutar stranačke hijerarhije, jer ni jedna smena nije potkrepljena argumentima.

Nažalost, ova nedemokratska situacija nije zaustavljena samo na smenama članova stranke, već je Vuk Jeremić, predsednik stranke, kooptirao četiri nova člana u predsedništvo kako bi fabrikovao većinu koja bi sprovodila smene po sopstvenoj meri. Ovaj postupak je suprotan svakom demokratskom principu i predstavlja apsolutno ignorisanje volje članstva.

Dodatno, pokušaj Vuka Jeremića i njegovih bliskih saradnika da diskredituju Miroslava Aleksića izjavljujući u javnosti da neće dozvoliti da predsednika biraju strane ambasade su izuzetno podmukle. Takvi pokušaji samo pokazuju očajnički strah od podrške koju Miki uživa među članstvom.

Mi, Gradski odbor Narodne stranke u Subotici, stojimo uz Mikija Aleksića, jer je više puta pokazao hrabrost i odlučnost u suočavanju s kriminalom u Srbiji, čak stavljajući svoju ličnu bezbednost na kocku. Njegovo zalaganje za dobrobit naroda i hrabro suprotstavljanje korupciji i nepravdi čine ga ne samo odličnim kandidatom za predsednika stranke, već i primerom lidera koji se zalaže za interese građana.

Nikada se nismo bavili političkim kalkulacijama, pa tako nećemo ni sada, Miroslav Aleksić je pravi izbor.

 

Bane Maksimović

Predsednik G.O. Subotica

Narodna stranka