Iz postupka svedok Nenad Ivanišević izuzet

U sredu 6. marta u Višem sudu u Subotici, održano je suđenje po tužbi Ranke Kašiković iz Subotice protiv direktorke Gerontološkog centar iz Subotice,  Brankice Tešanović za politički mobing i zlostavljanje na radu. Brankica Tešanović je vršila pritisak na Ranku Kašiković da ide na miting SNS što je Ranka odbila, nakon čega je dobila otkaz.

Crvenu kartu je danas dobila sudija u postupajućem slučaju Jelena Petrović zato što je tokom vođenja postupka iskazivala bliskost prema tuženoj strani, rekla je Kašiković dodajući da se sudija sve vreme trudila da pomogne tuženoj strani. Dobila je crveni karton kako bi se vratila ispravna načela  odnosno na stav da smo pred sudom svi ravnopravni jer sudstvom ne može da upravlja ni vlast ni politika. Ja sam danas na svoj lični zahtev donela podnesak gde stavljam primedbe na rad sudije po pitanju odugovlačenja postupka kao i na činjenicu da je zabranila pominjanje uzroka zlostavljanja, dok su svedoci tužene imali priliku da se izjašnjavaju na okolnosti. Politika jeste tema jer sam ja zbog političkih pritisaka dospela ovde.

Iako su ga kako kaže svi željno očekivali kao “patrona” direktorke Brankice Tešanović, Nenad Ivanišević se na suđenju, kao svedok opet nije pojavio. S obzirom na proceduru koja nalaže da se svedok ipak u postupku “privede” ukoliko ne dostavi opravdan razlog izostanka sudija je odlučila da svedok možda i nije potreban pa ga je iz daljeg postupka izuzela.

On je direktor iz senke a Brankica Tešanović je samo njegova marioneta, rekla je Ranka koju su na suđenju danas podržali i narodni poslanici Demokratske stranke Srđan Milivojević i Dragana Rakić.

Moralna obaveza je da danas budem ovde  i podržim Ranku Kašiković kako bi pokazao kako izgledaju izbori u Srbiji. Milioni suza koje je Ranka prolila izložena strahovitom pritisku Srpske napredne stranke , samo pokazuju kakvu sudbinu doživljavaju ljudi koji odbiju da poštuju pravila mafijaškog klana, rekao je Milivojević.

Danas sam ovde da se solidarišem sa Rankom, jednom od hiljade žrtava kriminalnog režima Aleksandra Vučića. Ranka Kašiković je danas ovde da se bori za pravdu i hvala joj što ne odustaje .Ranka je doživela politički mobing kada je traženo od nje da ide na mitinge Napredne stranke što je u sukobu sa Ustavom. Ranka traži pravdu pred sudom i ne oduataje i ona jeste pokretač i inspiracija mnogima od nas, da dočekamo pravdu koja treba da osvane u Srbiji, rekla je Dragana Rakić.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *