„Tempirana bomba“ u centru Subotice?

Zeleno Levi Front zahteva od nadležnih u gradskoj upravi Subotice da reaguju i zaustave izgradnju kargo centra u ulici Pap Pala. Kroz ovu stanicu prolazi veliki broj vagona cisterni svakog meseca, što predstavlja veliki rizik za bezbednost građana, a skladištenje vagona koji prevoze opasne materije u centru grada ugrožava veliki broj ljudi.

Prema studiji slučaja specijalistickog rada, u koji smo imali uvid, u slučaju havarije, u radijusu od 4 kilometara od ulice Pap Pala, građani bi bili povređeni, a objekti oštećeni. U radijusu od 9 kilometara, Subotičani bi bili izloženi opasnosti od trovanja. Ovakav scenario se može i mora izbeći.

Zašto tokom planiranja nove pruge Beograd-Budimpešta koja prolazi kroz naš grad, nije odmah predviđeno da kargo stanica bude u Naumovićevu, gde već postoji infrastruktura za takav objekat i gde bi postojala mnogo manja opasnost po zdravlje i bezbednost građana? Zašto se trenutna gradska vlast ne oglašava po ovom pitanju i zašto ne reaguju u najboljem interesu svojih sugrađana? Zašto ostaju nemi na ugrožavanje bezbednosti našeg grada?

Nedelovanje nadležnih institucija i pogrešne odluke odgovornih lica koja o ovome odlučuju ugrožavaju bezbednost svih nas. Zato tražimo od gradske uprave da se založi za zaustavljanje izgradnje i reši ovaj problem tako što će se oglasiti po ovom pitanju i zahtevati izmeštanje ove opasnosti iz centra Subotice, stoji u saopštenju Zeleno-lvog fronta.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *