Dveri Subotica: Vlast mora da prihvati odgovornost

Saopštenje Srpskog pokreta Dveri Subotica prenosimo u celosti:

Rasvetljavanjem i predočavanjem istinitih podataka o stanju Majšanskog mosta, najodgovorniji za njegovo stanje su se našli u situaciji gde su ipak morali građanima Subotice ali i medijima dostaviti odgovor. Odgovor oko stanja Majšanskog mosta koji je JP za Upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje i gradska kuća uputila medijima je u najmanju ruku sraman. Ni jednom rečju nisu spomenuli ,, odgovornost,, a to mora biti ključni odgovor na bilo koje nemile ili loše odrađene poslove ove ali i bilo koje druge vlasti.

Baš iz tog razloga Srpski pokret Dveri u Subotici je uputio zahtev za dobijanje  Informacije od javnog značaja Gradskoj kući. Da nam se dostavi odgovor sa  samo jednim pitanjem ,, Кo će biti odgovoran ako dođe do nepredviđene  situacije sa Majšanskim mostom?

Imajući u vidu da su tri studije pokazala da most nije u dobrom stanju, da je nosivost upitna i da je preko potrebna rekonstrukcija!

Niko nije sa punom odgovornošću dao odgovor na pitanje da li je most bezbedan za nesmetano odvijanje saobraćaja, kao i da li je siguran za prelazak preko njega!?Javna funkcija sa sobom nosi i deo ozbiljne odgovornosti na koju nisu izgleda navikli sadašnji funkcioneri. Navikli su oni da uzimaju pare kroz prisustvo u raznim nadzornim i upravnim odborima, da se slikaju prilikom nekih manifestacija koje opet finansiraju građani Subotice ali eto kad treba samo da pokažu ljudskost i jedan principijelan stav, tada su nemi.

Ova vlast mora da shvati da moraju da prihvataju odgovornost za sva dela koja su napravili prema građanima Subotice za vreme njihovog mandata. Buduća vlast svako nedelo, zloupotrebu  mora da procesuira ako ima elemenata za to.

Nadamo se da se neće ništa loše desiti i da neće doći do neželjenih posledica  ovako neodgovorne ali i nepromišljene vlasti.

Očekujemo odgovor nadležnih, da li su spremni da se suoče sa građanima Subotice i prihvate svako svoj deo odgovornosti! – napisali su u saopštenju Dveri Subotica.