Dveri Subotica: Ogovorno praćenje kretanja migranata!?

Saopštenje za javnost Dveri Subotica prenosimo u celosti:

Inicijalno dešavanje koje je dovelo do samorganizovanja građana su bačene bombe ispred kuće Baka Ferenca u Hajdukovu. Posle toga je usledila akcija građana u kojoj je uhvaćen migrant koji je kod sebe imao metke. Aktivnosti građana su svakodnevne, ali ogorčenost meštana je svakim danom sve veća. Razlog tome je da ni ova samoorganizovanost golorukih građana nije dovela do većih aktivnosti policije. Policije nema danima na prilazu šumi kao ni na putevima gde prolaze taksi vozila koja prevoze migrante. Nije došlo do većeg anagažovanja policije, a moralo je.
S druge strane, došlo je do povećanog delovanja stranačkih aktivista SNS-a koji na neki način vrše pritisak na građane koji učestvuju u akcijama, dobronamerno im savetujući da ne prave probleme jer može nešto da se desi. Sugerišu im da u slučaju neke štete načinjene od strane migranata na njivama i voćnjacima, mogu da angažuju advokata, tuže državu i imaju šansu sve to da naplate.
Tim pritiscima se pridružio i sam načelnik okruga Bojan Šoralov koji je već u par navrata sprovodio slične radnje i davao izjave koje su bile kontradiktorne i daleko od istine.
Građani više ne veruju frazama kao što je: “bezbednost građana Subotice nije ugrožena”, a u stvarnosti je veoma ugrožena, ili “migranata ima 30 do 50,” a posle dan-dva se ispostavi da ih je bilo na stotine, i da je tri stotine privedeno od strane srpskih snaga bezbednosti. Ako se pogledaju podaci tog dana iz Mađarske, koliko su ih priveli tog dana, tada se taj broj migranata udvostručuje.
Tu vrstu neistine više niko nije spreman da proguta.
“A mi u Subotici koji se bavimo ovim problemom, kao odgovornih ljudi, prateći svaki dan kretanje iregularnih migranata kroz naš grad, reagujemo i tražimo, kao što je i sada slučaj, sve učestaliju podršku MUP-a“, kazao je Šoralov.
Da li se u ovoj rečenici krije suština problema ove vlasti?
Pratite kretanje migranata, ne sprečavate ih da ulaze u šumu, a u šumi su kriminalne bande koje se bave organizovanim prebacivanjem migranata preko granice sa Mađarskom.
Da li je to odgovorno ponašanje načelniče? Pa i noćas bačena bomba je rezultat vaše popustljive politike prema migranatima!
Кretanje migranata se mora ograničiti kako ne bi imali mogućnost da budu žrtve krijumčara i kako bi se obezbedila veća bezbednost stanovništva na severu Vojvodine. Кad ne bude migranata za prebacivanje preko granice, neće biti ni naoružanih krijumčara, jer neće imati koga da prebacuju preko granice.