Dveri Subotica: I pored zabrane, preko Majšanskog mosta idu kamioni!

Saopštenje Gradskog odbora Dveri Subotica, prenosimo u celosti:

U toku dana saobraćaj preko Majšanskog mosta se odvija u kolonama. Dveri su predale nadležnima zahtev za informacijama od javnog značaja vezano za bezbednost Majšanskog mosta i ko će biti odgovoran ako se desi neki nepredviđeni događaj. Odgovor koji je usledio je bio samo prebacivanje odgovornosti ali ime osobe koja je odgovorna za neki nepredviđeni događaj nismo dobili. Nedavno je na konferenciji za medije predsednika Skupštine grada Balint Pastora usledila konstatacija da je most bezbedan, da bi već sutradan “neko” doneo odluku da sve saobraćajne autobuske linije, osim linije tri, promene trasu kretanja, koje su postale duže, obilazeći veći deo grada.
Pitanje je da li je to urađeno zbog bezbednosti ili nečijeg hira da se duže vozi ista linija i troši više goriva?
Pored toga, primetno je da su kod silaska sa Majšanskog mosta angažovani mladi saobraćajci. Dešavaju se dvostruki aršini tumačenja saobraćajnog znaka od strane tih mladih policajaca. U toku dana se mogu primetiti prelasci kamiona preko mosta. Često to budu kamioni za snadbevanje trgovinskih radnji, kamioni koji rade na dovozu materijala za potrebe železnice, pa čak i mikseri sa betonom.
Na naše pitanje : “Sad vam je preko mosta prešao mikser!?”, mladi policajac je odgovorio: “Da, video sam ga, samo mislim da šleperi ne mogu preko mosta”.
Mladi policajac nije siguran ko može preko mosta, a ko ne!? Saobraćajni znak je veoma jasan – Zabrana saobraćaja za teretna vozila!
Ne postoji dodatna tabla na saobraćajnim znacima koji su postavljeni neposredno na prelasku mosta, koja bi možda dala drugačiji smisao zabrane!
Ako saobraćajna policija već kontroliše odvijanje saobraćaja na Majšanskom mostu i pripomaže u regulisanju istog, bilo bi dobro da se onda i pridržava svih saobraćajnih propisa koji moraju da važe za sve učesnike u saobraćaju.
Ne zaboravimo, Majšanski most nije prošao test probnog vozila od V600, sa studijom koja je rađena 2016 godine!