Dveri Subotica: Javna licitacija ili javna šarada!?

Saopštenje GO Dveri Subotica prenosimo u celosti:

Jučerašnja prodaja gradske imovine vojne kasarne „Kosta Nađ“ teško je pala svim građanima koji vole Suboticu. Pre svega, jer se imovina grada razvlači i uništava. Gradski funkcioneri su, na žalost, ti koji povlače konce u rasprodaji i otuđivanju imovine grada.
Iako je nekadašnji gradonačelnik Subotice Jene Maglai, po nama, povukao dobar potez i kasarnu otkupio od Vojske Srbije, na žalost, iza sebe nije imao naslednike koji će bar malo misliti o opštem interesu grada.
Sadašnja vlast, na čelu sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem, je prodala kasarnu i to po ceni koja je veća za oko pola miliona evra od kupovne cene. Smatramo da je postignuta cena mala, jer su cene nekretnina višestuko otišle na gore od 2016 godine.
Sadašnja vlast nije bila u stanju da nađe namenu sadašnjoj kasarni. Odluka da se prodaju delovi kasarne je verovatno plod tajne trgovine, kojom prilikom je sve dogovoreno unapred. Od toga da se prodaja ustupi novoformiranom preduzeću, koje će kupiti najveću parcelu, do toga da se druge dve parcele prodaju poznatim gradskim biznismenima, bez kojih ne može da se desi bilo kakva transakcija u gradu, a da se oni ne pitaju.
Dobra je jedino odluka da se na jednoj parceli izgradi vrtić i ambulanta. Međutim, treba samo da pogledamo kako JP „Naša Radost“, koje je zaduženo za predškolske objekte, jaslice i vrtiće u gradu, funkcioniše. Od bahatog odnosa prema svojim zaposlenima, do nikada realizovane investicije – kuhinje, na koju je utrošeno pravo bogatstvo, a da objekta i dalje nema. Takvim rukovodiocima dati na upravljanje još jedan vrtić ili ne daj bože sredstva za izgradnju istog, ogroman je rizik.
Tako je i ova odluka o prodaji kasarne „Kosta Nađ“ samo još jedan potez očajnika i način da se nešto para slije u praznu gradsku kasu. Pri čemu ceo posao budi veliku sumnju na ozbiljnu korupciju, jer su kupci i cena koju će platiti bili unapred poznati.
Pitamo se da li je to bila javna licitacija ili javna šarada? Podignuta cena za jedan odsto od početne cene na licitaciji, trebalo bi naivne građane da ubedi da je sve bilo po zakonu. Na žalost, ništa nije po zakonu. Sve je plod velikog muljanja i svima izaziva sumnju na korupciju, rak ranu našeg grada Subotice.
Srpski pokret Dveri smatra da je ovo samo još jedna predstava za građane Subotice, koju je izvela vlast SNS. Pritom, nisu bili sposobni da završe Narodno pozorište, pa da se te njihove predstave odigravaju tamo gde im je i mesto, a ne u gradskoj kući, u svečanoj Plavoj sali, koja je ipak zaslužila više poštovanja od toga da se sumnjive licitacije odigravaju u njoj.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *