Saopštenje PGS-a

Saopštenje Pokreta Građanske Subotice prenosimo u celosti:

„Pokret Građanske Subotice na poslednoj konferencji za štampu prije mesec dana nagovestilo, da je sve pripremljeno, daleko od očiju javnosti za rasprodaju najvrednije nepokretne imovine grada koja se nalazi na lokaciji prve kasarne. To se i dogodilo, sve po početoj ceni, unapred utanačen dil sa potencijalnim kupcima.
Grad Subotica je tokom 2014 i 2015 godine, pripremila dokumenaciju i kupila nepokretnu imovnu velike vrednosti, prvu kasarnu sa svim objektima, dom vojske u najužem centru grada i 30 hektara građevinskog zemljišta na lokaciji bivše fabrike Zorke, najvredniji deo pored magistralnog puta. Vrednost nekretnina je u stalnom porastu, a novac samo gubi od vrednosti. Bila je to mudra odluka tadašnjeg rukovodstva grada. U poslednjh nekoliko decenija, to je bila daleko najveće sticanje nepokretne imovine, velike vrednosti, za tako kratko vreme od strane lokalne samouprave.
Kao u svakoj porodici imate generacije koje stiču i uvećavaju imovinu familije, to su uspešni i poštovani ljudi u društvu, a imate posle generaciju koja sve to za kratko vreme proćerda. Svako iza sebe ostavlja trag u životu, neko pozitivan, neko negativan.
Grad Subotica decenijama nema rešeno pitanje izgradnje nove savremene sportske hale, moderne i primerene ledene dvorane, sportskog objekta za borilačke veštine i dizanje tegove, centralne zgrade Doma Zdravlja sa službom hitne pomoći itd. Vredna nepokretna imovina je kupljena prvenstveno iz razloga da se ovi problemi kvalitetno rešavaju i time stvore pretpostavke razvoja naše zajednice za buduće generacije.
Ni punih osam godina nije bio dovoljno nosiocima vlast iz redova SNS i SVM da nepokretnu imovinu tako velike vrednosti kvalitetno valorizuju za potrebe razvoja naše zajednice. Vidimo kako nam izgleda i dom vojske, i na šta liče parcele pored magistralnog puta na lokaciji bivše fabrike Zorke. To jasno pokazuje nesposobnost i nedomaćinski odnos nosioca vlasti prema toj imovini.
Jasno je vidljivo da izgradnja višeporodičnih stambenih zgrada, gde god je to moguće uživa prioritet. Vidimo to i na lokaciji kvantaške pijace, i na prozivci kod ulice Lovre Bračuljevića. Provizije natpisuju sve zdrave potrebe življenja i razvoja naše zajednice. Postali smo društvo i zajednica, koja je prožeta endemskom korupcijom.
Približavaju se izbori, pa Vi Subotičani i dalje nemo i podanički gledajte svoju sopstvenu propast. Možda je krajnje vreme da se malo razbudite, u mnogo većem broju i lično angažujete na promeni negativnih društvenih tokova.“

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *