Daniel Đivanović novi predsednik GrO SVM u Subotici

Predsednik Gradskog odbora Saveza vojvođanskih mađara u Subotici, u naredne četiri godine biće Daniel Đivanović, odlučeno je na jučerašnjoj sednici Saveta gradske organizacije ove stranke. Za potpredsednike izabrani su Čila Goli, Žužana Magoši i Rudolf Ševenj, a članovi predsedništva biće dr Bojan Bagi, Ištvan Dobo, Hajnalka Matin, Janoš Nagel i Robert Tot.

dr Balint Pastor, jedan od potpredsednika Saveza vojvođanskih mađara, naglasio je na konferenciji za medije da je izboru predsednika prethodila redovna Izborna skupština, koja je 20. maja održana u Malom Iđošu, gde je reizabran predsednik stranke, a novoizabrani Savet stranke je nakon nekoliko dana izglasao novo predsedništvo, potpredsednike i Izvršni odbor.

Savet je doneo odluku da se obave unutarstranački izbori u svim mesnim, okružnim, opštinskim i gradskim organizacijama SVM do 15. jula i u svim vojvođanskim lokalnim samoupravama gde postoji naša stranka, kao i u Beogradu, a unutarstranački izbori su sprovedeni zbog toga što je rukovodstvu istekao četvorogodišnji mandat. U Subotici imamo 23 mesna odbora, prethodne četiri nedelje smo skoro svake večeri bili u po nekoliko tih mesnih organizacija, gde smo razgovarali sa članovima stranke i imali smo izborne sednice, tako da imamo nove ili reizabrane predsednike u svim tim mesnim organizacijama i pored toga, 13. jula održali smo Konstitutivnu sednicu Saveta gradske organizacije koji ima 34 člana i on je izabrao predsednika, potpredsednika i članove predsedništva. Daniel Đivanović je desetak godina član Saveza vojvođanskih mađara, privrednik, u prethodnom mandatu je bio narodni poslanik, a u sadašnjem je državni sekretar u Ministarstvu za kapitalna ulaganja.

Daniel Đivanović se kao novi predsednik u svoje i u ime predsedništva, zahvalio na poverenju koje mu je ukazano i dodao da će Gradski odbor nastaviti dalje sa radom. Vodićemo istu politiku koju smo vodili u proteklih najmanje tri godine, a to je ravnomerni i izbalansirani razvoj svih mesnih zajednica na teritoriji Subotice, razvoj i unapređenje Palića i očuvanje gradskog jezgra. Mi želimo i radimo na tome da Subotica bude jedan moderan grad dobar za život, sa projektima kao što su Y krak i razvoj željezničkog saobraćaja, ali isključivo uz to da se sačuva njegov identitet i za to ćemo se zalagati i ubuduće.