U Muzičkoj školi 29. i 30. avgusta održavaju se drugi upisni rok i prijemni ispit za nove učenike

U Muzičkoj školi sledeće nedelje će se održati drugi upisni krug i prijemni ispit za učenike koji žele da pohađaju drugi pripremni razred i prvi razred Osnovne muzičke škole, dok će se u Muzičko zabavište i prvi pripremni razred upisati mališani koji kreću u predškolsko i prvi razred Osnovne škole bez prijemnog ispita.

Kako objašnjavaju u ovoj obrazovnoj ustanovi, pravo vreme da se počne svirati neki instrument je sa 8 ili 9 godina, a tradicionalno i solo pevanje sa 13 godina i više. “Naučićeš da pevaš, sviraš, upoznaćeš različite instrumente, slušaćeš muziku i naučićeš različite melodije i ritmove. Steći ćeš nove drugare i zajedno sa njima uživaćeš u muzici na probama hora, orkestra i na koncertima”.

Drugi upisni rok i prijemni ispit za sve zainteresovane buduće učenike održaće se 29. i 30. avgusta od 16 do 19 časova. Za prijemni ispit je potrebno da se otpeva jedna dečija pesmica, a ritam i muzičku memoriju će proveriti stručno osoblje škole. Slobodnih mesta ima na instrumentima flauta, klarinet, truba, trombon, violončelo, harmonika, orgulje, kao i na Odsecima za tradicionalno i solo pevanje. Dodatne informacije o upisu i školovanju mogu se dobiti na sajtu škole, Fejsbuk i Instagram profilu, putem telefona na broj: 024/525-672 ili lično u sekretarijatu škole od 08 do 12 časova.

“Dobro je poznato da muzika kod dece, pogotovo klasična muzika, utiče na razvoj motorike, izražavanje, jezičke sposobnosti, empatiju, samopouzdanje i socijalne veštine. Grupno muziciranje razvija osećaj pripadnosti kod dece, koja lakše prevazilaze stidljivost i povučenost, uz muziku se lakše uči matematika, a kada deca uče ritam u isto vreme uče i deljenje, razlomke i proporcije. Muzika je sredstvo relaksacije, ali i način buđenja energije”, ističu u Muzičkoj školi.