Repertoar bioskopa Eurocinema

ANIMIRANI FILM: Trolovi: Bend na okupu / Trolls Band Together SINHRONIZOVANO!

 Nakon dva filma, Maka i Zakeralo sada su zvanično, konačno, par!

 Raspored projekcija: 18 – 19. novembar od 11h

Cena karte: 300RSD

 Žanr: animirani, komedija, avantura

Režiser: Walt Dohrn, Tim Heitz

Dužina trajanja: 1h30’

Država/Godina: USA/2023

Distribucija: Taramount film

Dok se zbližavaju, Maka otkriva da Zakeralo ima tajnu prošlost. Nekada je, sa svoja četiri brata, bio deo njenog omiljenog benda Brozon. Oni su se raspali kada je Zakeralo bio beba, a on od tada nije video svoju braću. Ali, kada je njegovog brata Flojda, zbog neverovatnog muzičkog talenta, kidnapovao par podlih pop zvezda zlikovaca, Zakeralo i Maka kreću na izazovno i emotivno putovanje, kako bi ujedinili braću i spasili Flojda od sudbine, koja je gora čak i od mračne pop kulture.

DOKUMENARNI FILM: YU Grupa: Trenutak sna

U ovaj jedinstven film, sniman 7 godina, stalo je 80 godina života, 60 i nešto godina sviranja rokenrola, 50 i nešto godina YU Grupe i 45 godina jedne bivše zemlje.

Raspored projekcija: 16 – 19. novembar od 17h

Cena karte: 350RSD

Žanr: dokumentarni

Režiser: Darko Lungulov

Dužina trajanja: 1h30’

Uloge:   Žika Jelić, Dragi Jelić, Petar Jelić, Raša Đelmaš, Dragoljub Đuričić, Saša Radojević – Žule

Država/Godina: SRB/2023

Distribucija: FAME Solutions

Film “Yu Grupa – Trenutak sna” je priča o rokenrol grupi koja je nadživela zemlju po kojoj je dobila ime ali je i priča o jednoj porodici. O porodici u kojoj vlada slogan „Svi za jednog, jedna za sve“. Film prati braću Jelić koji se rađaju i odrastaju zajedno sa novom Jugoslavijom. Ovaj istovremeno epski i duboko intiman film, kreativno koristi arhivski materijal i dosada neviđene porodične Super 8 filmove da ispriča priču o trajanju, ljubavi i intimnoj borbi za porodici. Za razliku od uobičajenih muzičkih dokumentarnih filmova koji samo prate karijeru, ovo je i intiman pogled na to šta znači biti porodica, šta znači žrtvovati se, ali i šta znači biti deo istorije. Tokom sedam godina snimanja filma , životi članova grupe su se promenili, cela planeta se promenila, ali kako Žika Jelić na koncertu kaže „I dalje bez promena u Yu Grupi…“

„Film kog ne bi bilo da nije muzike, ali koji je više od muzičkog filma. Film koji je metafora jednog prostora i vremena, ali koji time nije nimalo izgubio od svoje ljudskosti i osećajnosti. Veliki, zreo film sa autentičnim herojima koje volimo, za koje strahujemo i u čijoj zasluženoj pobedi uživamo”. Obrazloženje žirija 70. Martovskog festivala za film Darka Lungulova Yu grupa – Trenutak sna, koji je dobio Grand Pri za najbolji film festivala i još dve nagrade: za najbolu montažu i najbolji dizajn zvuka. 

DOKUMENTARNI FILM: Na brodu Adaman / Sur l’Adamant

 Ovo je portret dnevnog prihvatnog centra Adaman, za ljude sa mentalnim poremećajima.

Raspored projekcija: 20 – 22. novembar od 17h

Cena karte: 300RSD

 

Žanr: dokumentarni

Režiser: Nicolas Philibert

Dužina trajanja: 1h49’   

Država/Godina: FRA, JPN/2022

Distribucija: Five Stars Distribution

Smešten na desnoj obali Sene, ovaj brod je sigurna luka za ljude sa mentalnim poremećajima. Deluje nestvarno činjenica da su Francuzi deo obale ustupili instituciji koja ne donosi nikakav prihod i bavi se ljudima koji bi u nekom drugom sistemu bili nevidjivi. Adaman im nudi ono najpotrebnije – dnevnu rutinu. Na njemu rade psihijatri, psiholozi, medicinske sestre, specijalni edukatori, psihomotorni specijalisti i razni terapeuti umetnošću. Pratimo nekoliko štićenika i na veoma nežan način upoznajemo se sa njihovim životima, problemima, radostima i talentima. Film je emotivan zapis o ljudima kojima naizgled jednostavne stvari na dnevnom nivou poput šivenja, slikanja ili kuvanja džema znače opstanak i život.

FILM: Hurija / Houria

Hurija je nadarena plesačica koja sanja da se pridruži Alžirskom nacionalnom baletu.

Raspored projekcija: 16 – 22. novembar od 19h

Cena karte: 300RSD

 Žanr: drama

Režiser: Mounia Meddour

Dužina trajanja: 1h44’

Uloge: Lyna Khoudri, Rachida Brakni, Salim Kissari, Marwan Fares, Amira Hilda Douaouda

Država/Godina: DZA/2022

Distribucija: MCF MegaCom Film

Da bi sastavila kraj s krajem, danju radi kao čistačica, a tokom noći se kladi u tajnim tučama. Nakon što biva napadnuta, budi se u bolnici. Prognoza je mračna: ne može da govori i sigurno nikada više neće plesati. Odbijajući da napusti svoj san, ona se, srcem i dušom, fokusira na svoj fizički oporavak. U centru za rehabilitaciju upoznaje druge žene koje su doživele slične tragedije. Hurija odlučuje da im pomogne da prevaziđu svoja ranjena tela i usprave se – tako što će ih naučiti kako da plešu.

FILM: Igre gladi: Balada o ptici pevačici i zmiji / The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

Prequel mega uspešne franžise „Igre gladi“ snimljen prema svetskom bestseleru spisateljice Suzan Kolins.

Raspored projekcija: 16 – 22. novembar od 21h

Cena karte: 300RSD

Žanr: akcija, avantura, drama

Režiser: Francis Lawrence

Dužina trajanja: 2h45’

Uloge:   Hunter Schafer, Jason Schwartzman, Viola Davis, Rachel Zegler, Peter Dinklage

Država/Godina: USA/2023

Distribucija: Blitz Film & Video Distribucija d.o.o.

Ovo su desete Igre gladi, smeštene 64 godine pre prvog filma. Lusi Grej Baird predstavlja siromašni Okrug 12, a 18-godišnji Koriolanus Snou je njen mentor. Izgledi su protiv njega, Lusi ne predviđaju pobedu, ali nakon što prkosnom pesmom tokom ceremonije žetve uspe da zaokupi pažnju celog Panema, Snou pomisli da bi možda mogao okrenuti šanse u njihovu korist. Ujedinjujući svoju teatralnost i novootkrivenu političku mudrost, Snou i Lusi trkaju se sa vremenom kako bi preživeli i   otkrili ko je ptica pevačica, a ko zmija.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *