Najpopularniji film u prošloj godini bio je “Avatar: Put vode”

Najpopularniji film među Subotičanima je tokom protekle godine bio ostvarenje “Avatar: Put vode”, koji je u bioskopu “Eurocinema” pogledalo više od 2.100 posetilaca.

Prema rečima menadžerke kulturnih programa na Otvorenom univerzitetu Eve Zrnić, najgledaniji dečji film u 2022. godini bio je domaći film “Leto kada sam naučila da letim”, koji je pogledalo 2.700 mališana. Prethodnu godinu obeležio je povratak publike u bioskope, pa je tako kroz naš bioskop prošlo blizu 37 hiljada gledalaca. Nakon dve teške godine zbog korone, publika se prošle godine vratila u bioskope, a u godini za nama bilo je svega 800 posetilaca manje nego 2019-te”, navodi naša sagovornica.

I ove godine organizovan je Novogodišnji filmski maraton, u okviru kojeg je prikazano 16 filmskih ostvarenja koja su obeležila prošlu godinu. Za pet dana koliko je maraton trajao, bioskop je posetilo 1.250 ljudi. Tokom protekle godine, publici su predstavljeni najznačajniji svetski, evropski i domaći filmski naslovi, kao i oni za najmlađe. U godini pred nama nastojaćemo da se držimo pomenutog trenda i raznolikosti kada je reč o filmovima, dodala je Eva Zrnić.