Profesori Muzičke škole svirali za svoje đake

Nakon dve godine pauze, profesori Muzičke škole ponovo su zasvirali pred svojim učenicima, na koncertu koji je u sredu, 09. oktobra održan u Velikoj većnici. Za ovu priliku zaposleni u ovoj obrazovnoj ustanovi pripremili su bogat muzički program, u okviru kojeg su izvedena poznata, ali i ona manje poznata muzička dela klasične muzike, džeza, tradicionalnih pesama i drugih žanrova, a profesori su nastupali kao solisti ili u orkestru.

Jedan od njih bio je i profesor saksofona Draško Korać.

“Ovaj koncet je specifičan po tome što deca kojima smo mi nastavnici i profesori imaju veliku želju da čuju kako mi stvarno zvučimo i van učionice i verujem da je to za njih trenutno najviši čin našeg odnosa prema njima. Morali smo biti na visini zadatka, inače bi bilo kritika. Nadam se da se ovaj koncert dopao i svim našim mladim sugrađanima, koji će možda biti naši budući učenici”, rekao je Korać.

“Uspeli smo da organizujemo koncert na kojem sviraju profesori naše škole, koji je inače tradicionalan i organizujemo ga svake godine, ali smo imali pauzu od dve godine usled pandemije. Profesori su željni bine, spremni su da pokažu šta znaju i da svojim učenicima budu primer i da im daju vetar u leđa i motivaciju za dalji rad u muzici. Pripremili smo zaista zanimljiv program, koji se verujemo dopao Subotičanima”, rekla je direktorica Muzičke škole Dragana Nikolić.