Otvorena manifestacija „Letnji koncerti u Muzičkom paviljonu“

Nastupom muzičkog sastava „Cimbali bend“ iz Mađarske, na Paliću je u subotu, 15. jula otvorena manifestacija „Letnji koncerti u Muzičkom paviljonu“, u okviru kojih će svake subote tokom jula, avgusta iseptembra naši sugrađani, ali i svi oni koji dođu na Palić, moći uz šetnju da uživaju u nastupima brojnih muzičkih sastava.

Manifestaciju je svečano otvorio dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada, koji je tom prilikom istakao da je održavanjem koncerata oživljena tradicija stara 110 godina, kada su tadašnji čelnici Subotice zamolili muzičare da sviraju u Muzičkom paviljonu i zahvaljujući toj salonskoj muzici i Palićani, ali i turisti koji su ovde boravili, imali su priliku da uživaju u umetnosti.

Mi smo tu tradiciju oživeli pre tri godine i preduzeće Park Palić je uputilo poziv muzičarima, orkestrima, umetnicima da namenski koriste ovu malu građevinu i da svake subote tokom letnjih meseci sviraju ovde našim sugrađanima i gostima. Na ovaj način želimo da obogatimo ponudu Palića kao istaknute turističke destinacije, zahvalio bih se nadležnim preduzećima JP Palić-Ludaš i Park Palić što ovako održavaju ovu našu turističku destinaciju, mogu da najavim da za nekoliko nedelja počinje rekonstrukcija Velikog tornja izgrađenog u stilu mađarske varijante secesije, uskoro ćemo imati i Akva park, znači činimo sve da obogatimo turističku ponudu Palića, ali i da štitimo i čuvamo naše vrednosti, pa i ove građevine kakva je Muzički paviljon, rekao je Pastor.

Inače, Muzički paviljon je bio mesto radosti i u prošlosti. Objekat je građen po nacrtima poznatog dvojca, arhitekti Marcela Komora i Deže Jakaba, nosi stilske karakteristike secesije, a nakon izgradnje 1910. godine, u ovom zdanju redovno su se održavali koncerti i manji muzički događaji.

U subotu, 22. jula nastupiće članovi italijanskog centra „Piazza Italia“, 29. jula „Gordanov Blues Ghetto“, 05. avgusta ženski hor „Femina Vox“, 12. avgusta orkestar „Zlatne frule Vojvodine“, 26. avgusta Subotički duvački orkestar i Duvački orkestar iz Kupusine, 02. septembra Dečji gudački orkestar „Presto“ iz subotičke Muzičke škole, a 16. septembra učenici Osnovne muzičke škole iz Kanjiže. Svi koncerti počinju u 18 časova.