Otvorena 16. Božićna izložba

KUD „Bunjevka“ i UG „Bunjevačka kasina“ u holu Otvorenog univerziteta priredili su 16. Božićnu izložbu uz bogat program.

Izložbi Božićnjaka prethodio je rad i sa decom i sa odraslima na više radionica a ove godine ih imamo čak 29, rekla je Tamara Babić, predsednica UG „Bunjevačka kasina“ ističući da joj je drago što ove godine ima mnogo novih učesnika. Cilj organizacije, sada već 16. put ove manifestacije je upravo negovanje bunjevačkih običaja. Tradicija ne treba da predstavlja nešto što je moderno nego treba da se živi, i upravo mi kroz sve što radimo, kroz etno postavke i izložbeni i prodajni deo uvek dodajemo nešto novo, a sve u duhu tradicije, rekla je Babić.

Svake godine pokušavam da unesem nešto novo, odnosno da staro pretvaram u novo. Ove godine sam heklane detalje stavljala na kugle i naravno dodavala šljokice da to deluje bogatije. Mislim da sam uspela jer su svi zadivljeni kako sve izgleda, rekla je jedna od učesnica u stvaranju ovogodišnje izložbe.

Na izložbi su prikazani i razni motivi na hostijama koja predstavlja telo Isusovo a sveštenici je koriste tokom pričešćivanja. Na onim većim preovladavali su motivi goluba, krstića i slova IHS dok su na manjim hostijama uvek mali krstići.

 

Komentari: 1

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *