Fondacija “Danilo Kiš” raspisala nagradni Konkurs “Stalo mi je”

Fondacija “Danilo Kiš”, raspisala je godišnji nagradni Konkurs u oblasti umetničkog stvaralaštva za najbolji video na temu “Stalo mi je”, koji je namenjen mladima od 12 do 30 godina. Svi zainteresovani potrebno je da u kratkom videu, koji treba da sadrži samo pokret bez reči, predstave ono do čega im je stalo.

“Odabrali smo neverbalni izraz. Možeš da snimiš koreografiju (ples, fizički teatar, performans), obične, svakodnevne pokrete, sportske pokrete, skokove, pokrete svog lica – mimiku, različite gestove, znakove rukama, nogama, svoje ili pokrete drugih. Bez ili uz propratnu muziku, zvukove iz prirode, sa uliceKratak video može da bude napravljen video kamerom, fotoaparatom, mobilnim telefonom, a snimak može da bude u maksimalnom trajanju do 5 minuta, u mp4 formatu, ističu u fondaciji i dodaju da rad mora biti autorski, a da se prijave do 05. decembra mogu predati putem linka: https://forms.gle/ufnivPHVYPmprcfX8.

Nagrade su električni trotinet, tablet, grafička tabla, eksterni hard disk, pametan sat i bežične slušalice, a specijalne nagrade su onlajn kurs Krojačeve škole, dva vaučera u vrednosti od 5.000 i vaučer u vrednosti od 2.000 dinara. Zainteresovani više informacija o konkursu mogu saznati na sajtu Fondacije.