Predavanje „Psihološka analiza snova“

U okviru ciklusa „Kaži A“, u subotu, 09. aprila u Omladinskom klubu “Skladište” održaće se predavanje „Psihološka analiza snova“ koje će održati Slobodan Nikolić iz Centra za dubinsko-psihološko istraživanje snova IMAGO iz Beograda. 

Neke od tema kojima će se baviti predavač su kada počinje naučno tumačenje snova i šta mu je prethodilo, koje su sličnosti i razlike među različitim naučnim pristupima psihološkoj analizi snova, kako se analizira san i možemo li znati da li smo san ispravno razumeli, šta kažu neuronauke o procesima sanjanja, šta se zbiva u mozgu dok sanjamo, treba li se plašiti snova i kako razumeti košmare, treba li da koristimo sanovnike i zašto ne, možemo li da poboljšamo pamćenje snova, i mnogo druge.

Slobodan Nikolić je psihološki savetnik i terapeut, integrativne psihodinamske orijentacije. Završio je trogodišnju edukaciju za integrativnu psihodinamsku analizu snova u Centru za dubinsku psihologiju i analizu snova “Karl Gustav Jung” u Beogradu. Praktičar je i instruktor logosinteze. Osnivač je Centra za dubinsko-psihološko istraživanje snova IMAGO, koje se bavi integrativnim psihodinamskim savetovanjem i terapijom koji su najvećim delom bazirani na tehnici savremene psihološke analize snova. 

Prijave na predavanje su poželjne radi osiguranja mesta putem mejla mladen.psihoartis@gmail.com. Predavanje organizuje Fondacija „Danilo Kiš“ u saradnji sa Udruženjem građana „Psihoartis“, početak je u 16 časova, a ulaz je slobodan.