Bojana Stamenov Band nastupa u Sinagogi u okviru proslave Dana grada

U organizaciji Fondacije „Subotička Sinagoga“, 30. avgusta, u sredu, sa početkom od 20.30 časova, održaće se koncert povodom Dana grada Subotice, pod nazivom „Blues in the Park“, na kojem će nastupati Bojana Stamenov Band.

Bojana Stamenov, poznata kao srpska Areta Frenklin, jedna je od najtalentovanijih vokala na srpskoj muzičkoj sceni. Potiče iz muzičke bluz porodice i od ranog detinjstva počela je da nastupa, očaravajući publiku raskošnom vokalnom interpretacijom bluza, fanka, soula na brojnim nastupima, koncertima i gostovanjima. Nakon učešća u trećoj sezoni nacionalne TV emisije „Ja imam telenat“, počela je da sarađuje sa poznatim muzičarima, započela studijske angažmane i nastupa na bluz festivalima i muzičkim događajima širom zemlje. 2015. godine predstavljala je Srbiju na Pesmi Evrovizije sa kompozicijom „Beauty Never Lies“.
„Bojana Stamenov Band“ je nastao 2021. Njihov autentičan soul-bluz zvuk, originalne kompozicije i prepoznatljiva energija nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. – naveli su u najavi iz Fondacije „Subotička Sinagoga“.

Sastav benda čine vokalistkinja Bojana Stamenov, saksofonista Gabor Bunford, gitarista Dušan Milivojević i basista Armand Mesaroš.

Koncert je deo manifestacije u okviru proslave Dana grada.