Počinje serijal koncerata klasične muzike, Subotici će se predstaviti svetski izvođači

Serijal koncerata klasične muzike pod nazivom „Alhemija“ u organizaciji Subotičke filharmonije, počeće nastupom mladog umetnika iz Engleske Vincenta Linga. Koncert u svečanoj sali Muzičke škole, zakazan je za petak, 29. septembar, s početkom u 18 časova.

Najavljeni koncert samo je jedan u nizu od pet planiranih koncerata, koji će se na svaka dva meseca odvijati u našem gradu i na kojima će pre Subotičanima svoja umeća prikazati različiti svetski izvođači.

„Drago nam je da smo za naše Subotičane uspeli da organizujemo ovakav koncert. Mnogo smo uzbuđeni što će se našoj publici predstaviti ovakav vrsni umetnik, kao što je Vincent Ling. Na programu će biti najvirtuoznija dela klavirske muzike i najlepših bisera klavirske literature, poput Lista, Šopena i Betovena. Radi se o veoma spektakularnom i perspektivnom mladom umetniku. Zahvaljujem se mom prijatelju i kolegi, Ištvanu Sekelju, pijanisti koji je dao veliki doprinos u organizaciji serije planiranih koncerata“ – rekao je Žiga Pal, direktor Subotičke filharmonije.

Ulaznica za koncert košta 600 dinara.