Na sceni “Jadran” održan koncert povodom Dana zaljubljenih

Iako smo navikli da je scena “Jadran” mesto gde se godinama igraju odlične predstave, sinoć je ovaj prostor bio ispunjen zvucima klavira i violine, u okviru koncerta koji je povodom Dana zaljubljenih za svoju vernu publiku organizovalo Narodno pozorište, a na kojem su nastupila dva muzičara zavidnih karijera, solista na violini Florijan Balaž i pijanistkinja Vanja Prica.

Florijan Balaž je redovni profesor na predmetu violina na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i uporedo je i Šef gudačke katedre, a Vanja Prica je klavirski saradnik na duvačkoj i na gudačkoj katedri. Duo Balaž – Prica nastao je 1997. godine i od tada umetnici zajedno muziciraju, birajući zahtevna i raznovrsna dela u kojima pokazuju svoju virtuoznost. Tako su sinoć na repertoaru bile kompozicije Masnea, Krajslera, Bramsa, Vijenjavskog, Elgara, Vilijamsa, Krola i drugih kompozitora, a bilo je i muzičkih iznenađenja, koja je publika ispratila burnim aplauzom i vratila soliste na scenu tražeći bis.

Koncert na sceni Jadran bio je prilika da se Narodno pozorište zahvali vernoj publici na nesebičnoj podršci. Iako su umetnici poznati po tradicionalnim koncertima koje svake godine na ovaj dan priređuju pred novosadskom publikom, ove godine zadovoljstvo da ih ugostimo i čujemo pripalo je nama u Subotici. Nastojaćemo da sa ovom praksom nastavimo i ubuduće, jer naša publika to svakako zaslužuje, naglasio je direktor Narodnog pozorišta Miloš Nikolić.