Obračun migranata u šumskom pojasu između Radanovca i Tresetišta

Danas se nešto posle 12:30, u šumskom pojasu između Radanovca i Tresetišta dogodio četrdesetpetominutni vatreni okršaj između iregularnih migranata, u kojem je došlo do ranjavanja za sada nepoznatog broja lica, a prema poslednjim informacijama u Opštoj bolnici zbrinuta su dva lica – jedno sa lakšim i jedno sa težim povredama. Kako ističe predsednik Severnobačkog upravnog okruga Bojan Šoralov, u toku je opsežna akcija MUP-a u cilju utvrđivanja svih činjenica vezanih za okolnosti navedenog događaja.

Prema njegovim rečima, u prethodnih nekoliko dana intenzivirane su aktivnosti pripadnika MUP-a koje su vezane za pojačanu kontrolu boravka iregularnih migranata van Prihvatnog centra na teritoriji PU Subotica, naročito u graničnom pojasu na potezu od Hajdukova do MZ Kelebija, što je kako objašnjava, pored smanjenja migranata na navedenom prostoru očigledno izazvalo veliki revolt krijumčara i krijumčarskih grupa na pomenutom području, a koji se ogleda u sve intenzivnijem obračunu uz upotrebu i vatrenog oružja.

“Nastaviće se sa preduzimanjem svih potrebnih mera i radnji u cilju onemogućavanja boravka i prelaska iregularnih migranata u graničnom pojasu područja grada Subotice, kao i uklanjanja svih eventualno do sad podignutih naformalnih kampova.  U vezi sa tim nastaviću, kao i do sada, sa insistiranjem da se ovakve aktivnosti sprovode svakodnevno, uz punu saradnju upravnog okruga sa svim relevantnim subjektima grada i drugim nadležnim organima. Očigledna je prevelika nervoza iregularnih migranata kojima nećemo dozvoliti da borave na prostoru Subotičke šume i svakodnevno ćemo sprovoditi akcije humanog preseljenja – dislokacije u Prihvatne centre na prostoru Srbije, jer njihov broj je u odnosu na prošlu godinu drastično manji, a nervoza sve veća”, naglasio je Šoralov.