Iz Subotičke šume migranti premešteni u prihvatne centre Subotica i Adaševci

Prethodnih dana nastavljena je opservacija terena na prostoru Subotičke šume, gde su nakon akcije Udarne grupe Ministarstva unutrašnjih poslova, zatečeni migranati premešteni u Prihvatni centar Subotica i Adaševci, a nakon toga komunalne službe uklonile su ostatak neformalnog kampa, koji su iregularni migranti u više navrata podizali na istom području, izjavio je Bojan Šoralov, načelnik Severnobačkog upravnog okruga.

Prema njegovim rečima, nepredviđene migracije kroz Subotičku šumu pratiće se na dnevnom nivou, pre svega kako bi se sprečilo formiranje novih kamp mesta, ali i osigurala bezbednost ljudi koji učestvuju u uklanjanju otpada.

“Podsećam da su aktivnosti uklanjanja otpada i iregularnih kampova na prostoru Subotičke šume započeti 30. decembra prošle godine i trajaće sve dok situaciju na tom prostoru ne dovedemo u red, kao što smo učinili sa okolinom Prihvatnog centra, gde se sprovodi kontrola na dnevnom nivou, a u slučaju postavljanja novih šatora oni se odmah uklanjaju, a lica sprovode u centar. Želim još jednom da se zahvalim građanima koji redovno prijavljuju sve sporne situacije i na taj način pomažu rešavanju problema”, naglasio je Šoralov.