HronikaAktuelno

Bojan Šoralov: Sprečena eskalacija sukoba dve grupe migranata na Makovoj sedmici

Brzom intervencijom subotičke policije i Žandarmerije, u večernjim satima u petak, 30. septembra je sprečena dodatna eskalacija sukoba dve grupe migranata na prostoru MZ Makova sedmica, u kojem je jedna osoba strani državljanin povređena iz vatrenog oružja u nogu, izjavio je načelnik Severnobačkog Upravnog okruga Bojan Šoralov i dodao da od jula meseca ove godine pa sve do danas, službe bezbednosti konstantno pokrivaju i kontrolišu čitatav prostor Subotice, posebno delove naseljenih mesta koja se nalaze uz samu Subotičku šumu.

“Na prvom mestu je zaštita građana Subotice, i biće tako sve dok se migrantska situacija na ovim prostorima potpuno ne promeni. Ponovio sam više puta da nam svakodnevno pristižu nove grupe migranata koje su predmet bezbednosnih provera i legitimisanja. Svaki iregularni strani državljanin odvodi se u Prihvatni centar. Situacija nije laka, ali zahvaljujući mreži institucija koje smo povezali, držaćemo je pod kontrolom sa posebnom pažnjom na očuvanje bezbednosti svih naših građana ali i svih legalnih migranata koji preko naše zemlje pokušavaju da dođu do zemalja EU. Srbija poštuje ljudska prava, razume muku ljudi koji migriraju iz svojih država, ali nikada neće dozvoliti da se ugrozi bezbednost naših građana”, naglasio je Bojan Šoralov i napomenuo da žandarmerija ostaje u Subotici.

“Severnobački upravni okrug, zahtevaće slanje dodanih snaga bezbednosti. Molim sve sugrađane, da ne nasedaju na bilo kakve pozive da se samoorganizuju i obračunacaju sa migrantima – stranim državljanima”, rekao je on.