Vučić obišao Akva park: Ovaj kompleks će podići turističku ponudu Subotice i Srbije

U okviru posete Subotici, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je završne radove na Akva parku na Paliću. Direktorica preduzeća „Park Palić“, Valerija Denč,  je predsednika Srbije upoznala sa svim aktivnostima u kojima posetioci mogu da uživaju – ruskom saunom, slanom sobom, sobama za masažu, kao i toboganima i bazenima na otvorenom i drugim sadržajima.

U okviru Akva parka biće pet otvorenih i isto toliko zatvorenih bazena (kombinacija termo-mineralne i obične hladne vode), kao i dečji bazen površine od više od 700 kvadrata i bazeni sa kompleksima tobogana površine od oko 160 kvadrata. Zatvoreni deo velnes i spa centra zauzima površinu od više od 3.000 kvadratnih metara, gde će pored bazena biti prateći sadržaj u vidu sauna, tapidarijuma, modernih salona za ulepšavanje, negu i uživanje, restorani sa kafe barom, info pultom i svim drugim pratećim elementima činiti objekat ove namene.

„Zadovoljan sam što ćemo da podignemo ponudu Srbije i da Suboticu i sever zemlje učinimo privlačnijim za druge građane Srbije, kao  i za ljude iz Mađarske i sve one koji žele dobru uslugu i dobar provod imajući u vidu ove tobogane, ali i za one koji brinu o svom zdravlju budući da smo ovde  videli saune, turska kupatila, slane sobe, slane pećine i drugo.“ – kazao je predsednik Vučić i podsetio da je u izgradnju ovog kompleksa uloženo 15 miliona evra – „Verujem da će, ukoliko se na pametan način bude koristio, ovaj kompleks doprineti skoku broja turista i daljem napretku Subotice i Palića kao turističkih destinacija.“

Vučić je pozvao sve građane Srbije da posete Palić i da uživaju u sadržajima koje nudi novoizgrađeni akva park.

„Verujem da ćemo još nekim sadržajima moći da budemo veoma konkurentni na centralnoevropskom tržištu tako važnih turističkih destinacija. Mnogo toga smo uradili ovde na severu Srbije i hoću da se zahvalim svima, ai posebno bih se zahvalio Ištvanu Pastoru zato što bez njegove energije i onoga što je Valerija Denč, direktorka preduzeća „Park Palić“ ovde uradila pritiskajući izvođače svakodnevno, teško da bismo ikada završili.“ – naveo je Vučić – „I nije to pitanje samo koliko novca date. Date vi novac, a onda tome nikada kraja nema i ne može da se završi. Ako mislite da je danas lako uraditi auto-put ili da je to samo pitanje novca  nije, već postoji bezbroj problema i tako je bilo i sa ovim. Međutim, ovo  je jedno moderno i lepo zdanje, akva park je kao „raj na zemlji“ za decu iz svih krajeva Srbije.“ – kazao je on.

Po najavama, od ponedeljka, 4. septembra, objekat će biti predat zakupcima, a zvanično će biti otvoren za narednih dana. Predsednik Vučić je naglasio da je dobro to što će Akva park biti predat privatnoj kompaniji na upravljanje, jer kako je istakao oni na bolji način upravljaju takvim objektima, ali je naglasio da će kompleks ostati u vlasništvu grada.