U toku je rehabilitacija kolovoza u Aleksandrovu

U Mesnoj zajednici Aleksandrovo u toku je rehabilitacija kolovoza u Ulici Starine Novaka, a finansijska sredstva za ovu investiciju obezbeđena su polovinom maja ove godine, po javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture i ugovoru koji je zaključen između Grada Subotice i Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne Pokrajine Vojvodine, kojim Grad Subotica dobija sredstva od Pokrajinske uprave za kapitalna ulaganja u visini od 250 miliona dinara, za uređenje saobraćajne infrastrukture.
Radovi se izvode od Žedničkog puta do Ulice Feketićke u dužini od 800 metara, a meštanima ovog dela grada na ovaj način poboljšaćemo kvalitet života, navode u nadležnom preduzeću, smatrajući da su tako prepoznate potrebe građana ali i razvoja grada kada je reč o razvoju saobraćajne infrastrukture.
Mnogi komunalni i infrastrukturni problemi na teritoriji našeg grada su ovim investicijama rešeni. Jedan deo problema koji  su i dalje prisutni, a nastali su zbog većeg obima teretnog saobraćaja izavanog uglavnom stambenom gradnjom, rešavamo tokom godine, te je u planu kako izgradnja novih, tako i rekonstrukcija oštećenih kolovoza.
Gradonačelnik je, tako, prilikom potpisivanja Ugovora u maju ove godine rekao da je Grad Subotica izdvojio sredstva za razvoj saobraćajne infrastrukture u visini od 380 miliona dinara i da će se u toku ove godine izraditi tehnička dokumentacije za izgradnju još 17 ulica u našem gradu.
Podsetimo, Pokrajinska vlada i ove godine je preko Uprave za kapitalna ulaganja raspisala javni poziv sa ciljem da se pokrenu, kao i ranijih godina, značajne investicije koje će pre svega doprineti lokalnom ekonomskom razvoju, ali i boljem i kvalitetnijem životu građana. Gradonačelnik Bakić je tada izjavio da će zahvaljujući potpisivanju ovog ugovora u Subotici biti izgrađeno i rehabilitovano oko 5,8 kilometara kolovoza u 12 ulica na teritoriji grada Subotice, kao i 1,7 kilometara biciklističke staza koja od grada vodi prema Privrednoj zoni „Mali Bajmok“, gde veliki broj Subotičana svakodnevno odlazi na posao.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *