Podeljeni paketi bebama rođenim u Nedelji Crvenog krsta

Gradska organizacija Crvenog krsta, danas je upriličila podelu paketića bebama rođenim od 08. do 15. maja, kada se obeležava Nedelja ove humanitarne organizacije. Tokom tih sedam dana, na svet je došla 21 beba, od toga 8 devojčica i 13 dečaka. Tri bebe koje su rođene 08. maja darovane su u Opštoj bolnici.

Bračni par Tumbas, Nebojša i Sanja su jedni od roditelja koji su došli po svoj poklon. Oni su 10. maja dobili devojčicu po imenu Teodora. Kako ističe Nebojša, jako mu je drago da ih se neko setio, pogotovo što im je ovo prva beba u porodici.

“Svaki paket je mali znak pažnje koji je dobrodošao. Postali smo roditelji prvi put, prolazimo kroz slatke muke, pomaže nam ko stigne, uglavnom dobro nam ide, s obzirom na to da smo novopečeni roditelji”, kaže Nebojša Tumbas.

Podelu paketa novorođenim bebama Crveni krst organizuje po 30-ti put. “Ovim želimo da zajedno sa njihovim roditeljima proslavimo jedan veličanstveni trenutak i da im uručimo bebi pakete koji su obezbeđeni posredstvom Crvenog krsta Srbije, dok je paket higijene koji je neophodan za prve dane bebinog života obezbedio Crveni krst Vojvodine. Uručene su radosnice, paketi sadrže benkice, čarapice, peškir, ogradicu za bebe, termometar, a što se tiče higijenskih paketa tu su kupke, šamponi, vlažne maramice i krema za telo. Bebe su dobile i člansku kartu i mi se nadamo da će ovi mališani kada odrastu doći na naša vrata, postati volonteri i učestvovati u svim humanitarnim akcijama naše organizacije”, rekla je Nevena Lukić, stručni saradnik Crvenog krsta Subotica.