Prodajom meda pomažu stradalima u Turskoj i Siriji

Udruženje pčelara “Pčela”, organizovalo je u centru grada humanitarnu akciju prodaje meda, a prikupljena sredstva namenjena su ugroženim područjima Turske i Sirije, koje su proteklih dana pogodili veliki zemljotresi.

“U humanitarnu akciju uključili smo kompletno udruženje i svako od članova donirao je određenu količinu meda. Dogovorili smo se da bude jedinstvena cena, pa su građani mogli bilo koju vrstu meda da kupe po ceni od 1.000 dinara. Subotičani su poznati kao ljudi velikog srca, tako da očekujemo da se odazovu u velikom broju”, kaže Dragoljub Matić, predsednik Udruženja pčelara.

Miodrag Varo, stručni saradnik u Crvenom krstu, kaže da je u proteklih desetak dana veliki broj Subotičana pokazao volju i želju da pomogne i donira, a udruženje “Pčela” je samo jedan dobar primer toga kako se treba organizovati i u ovakvim situacijama. “Pčelari su i ovog puta pokazali svoju humanost. Sredstva od prodaje meda biće uplaćena na namenski račun Crvenog krsta i proslediće se ugroženim područjima u srazmeri 40-60 odsto. Dva punkta za prikupljanje pomoći ugroženima u vidu garderobe i potrepština za sada se nalaze samo u Beogradu i Nišu, a ukoliko bude novih informacija mi ćemo ih svakako plasirati u javnost”.

Svi koji žele da pomognu ugroženim područjima, to mogu da učine danas do 17 časova, do kada se u centru grada nalazi štand Udruženja pčelara.

Foto: Tv Subotica, CK Subotica