Društvo

Crveni krst vršiće podelu paketa hrane i higijenskih potrepština

Povodom 16. oktobra, Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, Crveni krst podeliće 1.800 paketa hrane i 200 paketa higijenskih potrepština vrednih 4 miliona dinara, koje je finansirala Lokalna samouprava.

“Ove godine smo sproveli Javne nabavke za to, paketi su trenutno u fazi izrade u magacinu Crvenog krsta, odakle će početi njihova distribucija. Paketi će biti namenjeni licima koja nisu korisnici Narodne kuhinje i koji su ugroženi na neki drugi način, a Centar za socijalni rad je ona adresa na koju neko treba da se javi, ukoliko ima problem i njega rešava upravo ovaj vid pomoći”, objašnjava Miodrag Varo, stručni saradnik za socijalne aktivnosti.

Crveni krst organizuje i akcije prikupljanja i podele polovne garderobe, tokom kojih se u jednoj kalendarskoj godini prikupi između 15 i 20 tona garderobe. Tokom septembra, koji je prema kalendaru Crvenog krsta poznat kao Mesec solidarnosti, biće organizovano nekoliko većih akcija po mesnim zajednicama i u Crvenom krstu, o čemu će svi kojima je takva pomoć potrebna biti blagovremeno obavešteni.