Održana „Trka za srećnije detinjstvo”

U parku na Prozivci jutros je u organizaciji Crvenog krsta Subotica održana humanitarno-rekreativna manifestacija pod nazivom „Trka za srećnije detinjstvo” u kojoj je učestvovalo više od 750 subotičkih mališana.

Učešće u manifestaciji, koja ima za cilj promociju mladosti, sporta i zdravih stilova života, uzelo je deset osnovnih i sedam srednjih subotičkih škola. Trke su se smenjivale na svakih deset minuta, učesnici su bili podeljeni po uzrastu i po polu, a prvih troje iz svake grupe dobili su medalje, neki bicikle od donatora, ostali diplome, dok su škole dobile lopte za odbojku.

Novčani prihod prikupljen od prodaje startnih brojeva, neophodnih za učešće u Trci koje su obezbedile škole ili roditelji, biće u celosti preusmeren za kupovinu posteljine za Odeljenje pedijatrije subotičke bolnice.

„Sredstva se prikupljaju otkupom startnih brojeva, jedan je 100 dinara, s tim da je ove godine velika većina škola preuzela na sebe finansiranje, a u nekima su se deca organizovala da prikupe novac. Naglasio bih i prigradsku školu iz Đurđina koja je opredelila čak 95 dece, oni će trčati u Đurđinu u svojoj školi, u isto vreme kada i mi ovde“ – kaže Zoran Molnar iz Crvenog krsta.

Trku je, kao i prethodnih godina, podržao i subotički Savez za školski sport i pedagoge fizičke kulture.

„Drago mi je što su ove godine i prigradske škole uzele učešće, time je ova manifestacija dodatno dobila na značaju. Trudimo se da podržimo sve akcije koje daju masovnost, koje propagiraju zdravi život, sport i zdrave stilove života, i sve ono što našoj omladini treba, a to su akcije, akcije i samo akcije.  I u predstojećim godinama ćemo raditi na poboljšanju opšte zdravstvene slike, kroz propagiranje sporta i zdravog života, a u tome će nam, kao i do sada, biti partneri subotički profesori fizičkog vaspitanja, kao i učitelji i učiteljice.“ – kazao je Radoslav Svirčev, generalni sekretar Saveza za školski sport i pedagoge fizičke kulture.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *