Počinje program „Moja prva plata“, novina su veće plate za buduće radnike

Prijava poslodavaca za program „Moja prva plata“ za 2023. godinu počinje u subotu, 7. oktobra. Projekat kreće u novom ruhu, a osnovna promena je uvećana plata mladima u okivru ovog programa.

Tako, prema izmenama i dopunama Uredbe, mladi sa srednjim obrazovanjem do 30 godina će umesto dosadašnjih 25.000 mesečno dobijati 28.000 dinara, a mladi sa visokim obrazovanjem 34.000 umesto dosadašnjih 30.000 dinara.

Kako Uredba stupa na snagu osmog dana od objavljvivanja u Službenom glasniku, to znači da korisnici Programa čekaju ove izmene posle 10. oktobra.

Podsetimo, program „Moja prva plata“ omogućava mladima da se osposobe za samostalan rad na konkretnim poslovima. Cilj Programa je podsticanje zapošljavanja mladih, uz prethodnu obuku za posao i sticanje prvih radnih iskustava, kao i podrška privredi u rešavanju problema nedostatka kadrova. Tokom devet meseci trajanja programa kandidati primaju pomoć države u vidu novčane naknadu. Sredstva se isplaćuju direktno korisnicima, preko Nacionalne službe za zapošljavanje, a poslodavci mogu da isplate i dodatni iznos.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *