Peticija – Besplatni udžbenici za sve đake grada Subotice! 

Većina učenika osnovnih i srednjih škola u Subotici od grada nije dobila ništa.  Troškovi koje imaju roditelji pred polazak u školu su veliki i za mnoge porodice, naročito sa više dece, predstavljaju ogroman problem.

Kako bi se omogućilo da se taj problem reši gradski funkcioneri  moraju, u naredna dva meseca, da donesu rebalans budžeta odnosno isplaniraju izdatke lokalne samouprave za kupovinu udžbenika i plaćanja užine za sve đake grada Subotice za narednu 2024/25. školsku godinu.

Sredstva za ove namene se mogu iznaći u preraspodeli samog budžeta, u racionalizaciji troškova javnih preduzeća, koja bi isključila sumnjive javne nabavke.

Molimo građane Subotice da podrže inicijativu da grad Subotica opredeli sredstva za besplatne udžbenike i užinu za sve đake grada Subotice.

Deca u drugim gradovima u Srbiji, na primer u Beogradu dobijaju i besplatne udžbenike ali i neke druge pogodnosti. Deca u Subotici nemaju tu mogućnost i jedini krivac za to je lokalna samouprava koja nije uvidela potrebe dece i njihovih roditelja, građana grada Subotice.

Neformalna grupa građana Subotica – Naš grad koju čine pokret Živim za Srbiju, NGG Mreža građana Srbije kao i stranke Dveri, Novo lice Srbije, Dosta je bilo i Narodna stranka, u subotu, 23. marta od 8 do 10 časova kod Mlečne pijace i u nedelju 24. marta , od 8 do 10 na pijaci „Zelenac“ – Prozivka, sakupljaće potpise kako bi gradskoj vlasti predali peticiju u kojoj se traži da svaki učenik ima pravo na beslatne udžbenike a prema članu 71 Ustava Republike Srbije.

Komentari: 1

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *