DruštvoAktuelno

Pastor obišao radove na proširenju vodovodne mreže u MZ Zorka

Dr Balint Pastor, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Subotice obišao je radove na proširenju vodovodne mreže na području MZ „Zorka“ u ulici Pokret nesvrstanih br. 136. Projekat se finansira sredstvima obezbeđenim iz gradskog budžeta a istim su obuhvaćene ulice 12. Nova, Proleterskih brigada i Sutjeska. Ukupna vrednost radova je 37,2 miliona dinara.
Ostvarujemo ono o čemu pričamo od početka mandata i ovo je dokaz da ne pričamo nego radimo, rekao je Pastor dodajući da će 90 domaćinstava iz ove četiri ulice imati mogućnost da se priključe na vodovodnu mrežu. Ovim će se stvoriti preduslov da se u budućnosti na mrežu priključi i Kelebija. Pored Zorke radi se projektno tehnička dokumentacija za vodovodnu mrežu u četiri naseelja Hajdukovo, Šupljak, Nosa i Bački Vinogradi odnosno dokumentacija za izgradnju vodovodne mreže u naseljima Ljutovo, Donji i Gornji Tavankut. Kako bi građani imali dobar kvalitet vode buše se bunari na terioriji grada i to prošle godine u Višnjevcu i Mišićevu a ove godine na Vodozahvatu 1 i Čantaviru.


Stanovnica ulice Pokret nesvrstanih kaže da su na priključak za vodu čekali deset godina kao i da će im priključenje na Vovodod puno značiti, jer im je voda izuzetno nekvalitetna. Zahtev još nismo podneli ali trenutno skupljamo dokumentaciju. Sve komšije se jednako raduju.
Izvođač radova u MZ Zorka je Teraks niskogradnja a radovi su počeli 10. januara. Rok za završetak je 140 dana ali zbog dobrih vremenskih uslova radovi će biti završeni pre vremena, rekao je Đerđ Šugar, direktor JKP Vodovod i kanaliacija i istakao da nakon ovih kreću oni obimniji radovi , ispiranje i dovođenje kvaliteta vode u ispravno stanje. Potrebno je prikupiti potrebne dozvole i mogu grubo da kažem da ćemo u julu mesecu početi da priključujemo građane na vovodovodnu mrežu.
Na mrežu se mogu priključiti samo legalizovani objekti. Cena priključka iznosi 60.000 dinara a moguće je platiti ga u 6 odnosno 12 rata.