NSBNM: Mirko Bajić nanosi štetu ugledu bunjevačke zajednice

Nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine je na svojoj 14. sednici saveta odbio da se izborna lista „Dosta! Evropski put – Zoran Ilić Novi Gradonačelnik Beograda“, proglasi manjinskom listom bunjevačke nacionalne manjine. Ova lista je bila kandidovana za Skupštinu grada Beograda, nju je podržala koalicija dve bunjevačke stranke „Zajedno“ u kojoj su Savez bačkih Bunjevaca (SBB) i Bunjevačka stranka Srbije (BSS), a zahtev je savetu, poslala Gradska izborna komisija Grada Beograda.

Utvrđeno je da na listi nije bio ni jedan kandidat/tkinja koji su upisani u Poseban birački spisak bunjevačke nacionalne manjine, niti je lista na bilo koji način povezana sa bunjevačkom zajednicom.

Ovo je još jedan u nizu slučajeva gde Mirko Bajić, član Nacionalnog saveta, predsednik SBB i idejni tvorac i mentor BSS nanosi štetu ugledu bunjevačke zajednice i zbog toga se i ovog puta Nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine ograđuje i oštro osuđuje od svih njegovih političkih mešetarenja i zloupotreba bunjevačke zajednice.

Nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine čestita svim Bunjevkama i Bunjevcima nacionalni praznik „25. novembar Dan Velike narodne skupštine 1918. godine“ Srba, Bunjevaca i ostalih Slovena sa porukom da će se Nacionalni savet, kao i njihovi slavni preci, boriti za svoj narod i njegov napredak.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *