NGG Subotica – NAŠ GRAD protiv povećanja cena usluga sa JPP „Oris“ iz Sombora

Na sednici skupštine grada Subotice, koja je zakazana za četvrtak,  4. aprila pred odbornicima grada biće još jedan štetan ugovor kojim se zahteva povećanje cene usluga, odnosno vrednost ugovora grada Subotice kao javnog partnera i preduzeća „Oris“ iz Sombora, kao privatnog partnera sa druge strane u JPP obavljanja poslova komunalne delatnosti zoohigijene – sprovođenje mera dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije na javnim površinama Grada Subotice.

Ugovor o Javnom Privatnom Partnerstvu je potpisan još 10.05.2021. godine i zaveden pod brojem IV-404-142/2021. Ugovor je tada sklopljen na pet godina po ceni koju je predložio privatni partner, a grad oberučke prihvatio.

Za potrebe građana Subotice za poslove dezinfekcije, dezinsekcije, deratizacije, akcije na suzbijanju krpelja i komaraca, grad je za 2017., 2018. i 2019. godine izdvojio ukupno 36.614.300,00 dinara dok će za pet godina, uz povećanje od 10,78% ova usluga građane Subotice koštati čak 165.364.973,00 dinara.

Povećanja cene usluga je u potpunosti neprihvatljivo, pre svega, jer je već potpisani ugovor ove vlasti kroz Javno Privatno Partnersvto sa preduzećem „Oris“ iz Sombora bio štetan po građane Subotice. Ono što je skandalozno je i to da je grad, mimo ovog ugovora imao još ugovor male vrednosti sa preduzećem „Oris“, stvarnjem novih troškova građanima Subotice kao i novim troškovima i Javnom nabavkom, angažujući agenciju za konasalting, koja je samo potvrdila potrebu za povećanjem cena usluga privatnom partneru.

Grad Subotica je već u budžetu grada predvideo troškove za ovo povećanje i izmenu ugovora, ne znajući da li će komisija za Javna Privatna Partnerstva dati pozitivnu odluku na izmenu ugovora i povećanjem cene ugovora?!

Sve ovo nas navodi da su u pitanju veoma sumnjivi poslovi čelnika gradske kuće.

Građani i organizacije okupljeni oko Neformalne grupe građana Subotica – NAŠ GRAD! se protive ovako štetnim ugovorima koje grad i njegovi čelnici potpisuju u ime građana.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *