Izložba Ruskog geografskog društva „Najlepša zemlja“ u holu Otvorenog univerziteta

U holu Otvorenog univerziteta Društvo srpsko-ruskog prijateljstva „Aleksandar Nevski”, u ponedeljak, 20. marta, otvorilo je Jedinstvenu izložbu Sveruskog foto konkursa Ruskog geografskog društva „Najlepša zemlja”. Izložbu je ispred gradske uprave otvorila je Milanka Kostić, članica GV zadužena za oblast kulture koja se zahvalila na mogućnosti da prelepim pejzažima različitih autora publika ima priliku da upozna zemlju koja nam nije tu na dohvat ruke ali i da mnogo toga nauči i sagleda.

Svaka država na svetu je najlepša za sebe a ovde pred nama je veliki projekat ruskog geografskog društva koji egzistira od 2015. godine. Svake godine sprovode se konkursi i svake godine proglašavaju pobednici po različitim nominacijama. Mi smo u Subotici kao centar Ruskog geografskog društva treći put a sa izložbom fotografija po drugi put, rekao je Miroljub Milinčić, ispred Ruskog geografskog društva u Srbiji.

Na izložbi je izloženo 60 fotogafija, kompozicija sastavljena od crno bele tehnike, kolora, podzemnog sveta, prošlosti okoja nestaje do života naroda, lica Rusije kaže Milinčić i ističe da su izabrali od svake nominacije po neku fotografiju. Fotografije su iz trećeg i četvrtog konkursa i dobili smo i radove iz šestog konkursa ali ih nismo izradili i još ih ne pokazujemo u Srbiji. Prole godine smo imali 21 izložbu sa preko 413 izložbenih dana i to u Srbiji, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Rusko geografsko društvo jedno je od najstarijih u svetu a postoji od 1845.godine, a bavi se sakupljanjem podataka, i geografskim položajem zemlje a članovi istog su neki od najbogatijih ljudi. Predsednik društva je Sergej Šojgu a jedan od članova Vladimir Putin kao i dosta viđenih ljudi.
Izložba će biti postavljena do 26. marta.