DruštvoAktuelno

Gradsko udruženje penzionera obeležilo 76 godina od osnivanja

Gradsko udruženje penzionera obeležilo je juče Dan penzionera grada Subotice, a ujedno je to bila prilika i da se proslavi 76. godišnjica od osnivanja ovog udruženja.

Radovan Kovačević, predsednik Gradskog udruženja penzionera grada Subotice zahvalio se svim zaposlenima koji su dali nemerljiv doprinos u dosadašnjem radu udruženja, ističući da subotički penzioneri imaju gde da se obrate za pomoć i podršku.

Na svečanosti je bio prisutan i Milan Nenadić, predsednik Saveza penzionera Vojvodine. “Ja poznajem mnoge generacije koje su vodile ovo gradsko udruženje, a oni su svi zajedno sa sadašnjim rukovodstvom doprineli da mi imamo jedno od najboljih gradskih organizacija penzionera u Srbiji. Želimo im da i dalje dobro rade da, jer kada neko toliko dugo postoji i radi, prevazilazi sve probleme koji se javljaju, to je znak da organizacija dobro radi, gde naši penzioneri rado dolaze. Savez penzionera Vojvodine broji preko 160 hiljada članova i to što radi naša organizacija je velika korist i pomoć za sve naše penzionere”, dodao je Nenadić.

Svečanosti obeležavanja prisustvovali su predstavnici mesnih udruženja penzionera, Gerontološkog centra, Gradske uprave, Centra za socijalni rad, predstavnici Gradskog udruženja invalida rada i drugih institucija i udruženja.