Druga faza programa „Moja prva plata“

Nacionalna služba za zapošljavanje je 10.10.2023. godine raspisala Javni poziv za realizaciju programa podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plataˮ.

Otpočela je druga faza programa Moja prva plata. Druga faza je namenjena nezaposlenim licima do 30 godina starosti koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i nemaju radno iskustvo u stuci, odnosnoj u obrazovanju za koje su se školovali. Pravo na prijavu imaju lica sa minimum srednjim obrazovanjem. Prijava za učešće na programu Moja prva plata traje od 13.11. do 07.12.2023. godine, na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs.

Sva zainteresovana lica, mogu da dobiju dodatne informacije o ovom programu u Subotičkoj filijali NSZ na telefon 024-644-600, mogu da se prijave na evidenciju nezaposlenih lica u NSZ i da konkurišu na pomenuti program preko sajta www.mojaprvaplata.gov.rs.

Planirano je da se u program „Moja prva plata“ u novom ciklusu uključi do 10.000 mladih starosti do 30 godina, sa najmanje srednjim obrazovanjem i bez radnog iskustva. Program će se sprovoditi kod poslodavca, u privatnom i javnom sektoru, u trajanju od 9 meseci, a realizuje se bez zasnivanja radnog odnosa.

Tokom trajanja programa, Nacionalna služba za zapošljavanje će na mesečnom nivou isplaćivati mladima sa srednjim obrazovanjem novčanu naknadu u iznosu od 28.000 dinara, dok će mladima sa visokim obrazovanjem isplaćivati 34.000 dinara, uz uplatu doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

Ovim programom daje se mogućnost mladima koji nemaju radno iskustvo da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavca, u cilju sticanja znanja, veština i kompetencija za rad, kako bi na taj način povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje.

Javni poziv za ovogodišnji program „Moja prva plata“ i sve informacije o programu nalaze se na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje (www.nsz.gov.rs), kao i sajtu Moja prva plata (www.mojaprvaplata.gov.rs).

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *