Centar grada prošaran cvećem

U samom centru grada održava se 4. Prolećni festival cveća, koji je ove godine okupio 36 izlagača iz Horgoša, Kruševca, Jagodine, Smedereva, Novog Sada i brojnih drugih gradova naše zemlje. Ponuda je raznovrsna, pa tako ljubitelji cveća i biljaka mogu pronaći razno sezonsko, sobno i saksijsko cveće, kaktuse, ukrasne figure, ali i sve druge neophodne baštenske potrepštine.

Kako objašnjava Dušan Kontić, organizator, Subotica je grad koji najviše proprati ovu manifestaciju što pokazuje velika posećenost. “Posebno bih se zahvalio lokalnoj samoupravi koja je Prolećni festival cveća prepoznala i podržala, dobili smo prostor koji uglavnom služi za neke druge stvari, ali cveće zauzima stvarno posebnu pažnju. Mislim da niko ko dođe ovde se neće pokajati, a posetioci zaista mogu da uživaju u raznovrsnosti biljaka i u ozbiljnoj ponudi. A sada je i najbolje vreme za vegetaciju, nadam se da smo izašli iz onih temperatura u minusu i možemo da se posvetimo sadnji”.

Srđan Samardžić, član Gradskog veća za oblast privrede na otvaranju manifestacije je rekao: “Cvećem se izražavaju emocije, pažnja prema nekome, cveće ulepšava život. Ovaj događaj je pre godinu dana najavio jedan od koraka u normalizaciji života nakon pandemije, evo sada možemo da kažemo da se ova manifestacija razvija i postaje obeležje našeg centra grada. Pozivam sve sugrađane da je posete, gde će moći da uživaju u bogatoj ponudi i da pogledaju sve ono što se radi u vrtovima i što ulepšava naš životni prostor, mogu na jednom mestu da vide i da se snabdeju”.

Prolećni festival cveća trajaće do petka, 13. maja.