Vučić i Pastor: Potrebno oštrije i drugačije rešavanje migrantske krize

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednikom Skupštine Vojvodine i liderom Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvanom Pastorom o, kako je naveo, drugačijem rešavanju migrantske krize, kao i o izgradnji velikih turističkih kapaciteta na severu zemlje.

“Odličan razgovor sa Ištvanom Pastorom, prijateljem i čovekom sa kojim zajedno gradimo uspešnu i modernu Srbiju. Razgovarali smo o potrebi oštrijeg i drugačijeg rešavanja migrantske krize, ali i o izgradnji velikih turističkih kapaciteta na severu Srbije.”- stoji na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Na sastanku je bilo reči i o palićkom Akva parku koji će, po najavama Pastora, od 1. septembra biti spreman da se preda operateru na upotrebu. Povodom današnjeg susreta se na svom Fejsbuku oglasio i predsednik Skupštine Vojvodine, te istakao da su problemi stanovnika na severu zemlje prouzrokovani migrantskom krizom bili tema današnjeg sastanka, kojoj je posvećeno najviše pažnje.

“Oslikao sam sadašnje, sveže, aktuelno stanje stvari, ukazao na to da su dosadašnje mere policije nažalost bile nedovoljne i neefikasne i da građani, sa pravom očekuju od države, da im garantuje mir i uslove za normalan, bezbedan život. Pored toga što smo analizirali sadašnje stanje, saglasni smo i oko toga da treba preispitati elemente dosadašnje migratorne politike, a u nekim slučajevima neophodna je mnogo oštrija reakcija države. Uskoro ćemo nastaviti danas započet razgovor.” – stoji između ostalog u objavi.