Uspešno organizovana akcija „Vojni lekar u selu“ u MZ Bikovo

Akciju „Vojni lekar u selu“ uspešno je, u utorak, 24. oktobra, po 33. put u ambulanti Mesne zajednice Bikovo organizovala 1. brigada kopnene vojske u saradnji sa Gradom Subotica, Domom zdravlja Subotica i predstavnicima organizacije Crvenog krsta sa ciljem da se pomogne zdravstveno i socijalno ugroženom stanovništvu u seoskim sredinama, sa posebnom pažnjom na starija i nepokretna lica.

Ovom prilikom izvršeni su osnovni lekarski pregledi i EKG srca od strane lekara opšte prakse koji su završili vojnu akdemiju  a socijalno najugroženijima uručena je pomoć.

Ova akcija realizovana je u organizaciji grupe za civilno vojnu saradnju komande prve brigade kopnene vojske zajedno sa lokalnom samoupravom, Crvenim krstom, Domom zdravlja i Centrom za socijalni rad a uspešno se organizuje od 2009. godine, rekao major Nedeljko Nedeljkovič, načelnik Grupe za civilno vojnu saradnju Komande 1. brigade kopnene vojske.

Oduvek se zna da su Crveni krst, lekari i Vojska stub jedne države. Mi iz lokalne samouprave smo to pepoznali i podržali akciju i iskreno se nadamo da će ovakvih akcija biti još više, rekao je pomoćnik gradonačelnika Marko Marić a potom se zahvalio svim lekarima.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *