Od sredine jula preventivni mamografski pregledi u Bajmoku

Iz Kliničkog centra Vojvodine, subotičkom Domu zdravlja u narednom periodu biće ustupljen pokretni mamograf, gde će sve naše sugrađanke imati priliku da izvrše preventivni pregled dojke, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije u Domu zdravlja. Kako ističu u ovoj zdravstvenoj ustanovi, tokom pandemije došlo je do zatišja kada je reč o preventivnim pregledima i kontrolama zdravstvenog stanja naših sugrađana, a ovo je samo jedna od aktivnosti koja će se po tom pitanju realizovati u narednom periodu.

“Mamograf je namenjen za stanovništvo našeg grada, a biće stacioniran u mesnoj zajednici Bajmok, tako da će žene moći da izvrše preventivne preglede, odnosno da prate ili prekontrolišu svoje zdravstveno stanje. Na ovaj način, sve žene koje su starije od 41 godine mogu da se jave, odnosno zakažu pregled na šalteru kod izabranog lekara. Bez obzira što je ovo namenjeno meštanima okolnih naselja i naše sugrađanke iz gradske sredine koje budu izrazile želju za ovaj vid preventivnog pregleda, moći će da se jave od sutra. Prilikom zakazivanja, potrebno je da daju svoje lične podatke, ime, prezime, JMBG, kontakt telefon i ime izabranog lekara”, objašnjava dr Mihaela Budimski Soldat, PR Doma zdravlja.

Brojevi telefona na koje mogu da se zakažu preventivni pregledi su 065/918-56-00 ili 024/552-791. Tokom prošle nedelje u Bajmoku je održana zdravstvena akcija “Selu u pohode”, na kojoj je odziv građana bio nešto manji nego inače, a iz Doma zdravlja izražavaju nadu da će se sprovođenjem preventivnih pregleda, navika za bavljenjem zdravstvenim stanjem vratiti kod naših sugrađana.