U dispanzeru ukinuta zdrava i bolesna zona

Od ponedeljka, 21. januara Služba za pedjatriju se vraća na režim rada po izabranom lekaru što znači  da se ukida zdrava i bolesna zona. Sva deca koja imaju svog izabranog lekara prate svog izabranog lekara gde god on radio bez obzira da li su zdrava ili kog su uzrasta. Potrebno je da se roditelji opredele za izabranog lekara koji će lečiti njihovo dete, rekla je dr Josipa Krajninger Parčetić, specijalista pedijatrije i koordinator-rukovodilac Odeljenja za odojčad, predškolsku decu školsku decu i omladinu u Domu zdravlja i dodala da je od februara u planu vraćanje na IZIS sistem zakazivanja pregleda.

Zbog ovoga je važno da svaki roditelj izabere lekara za svoje dete kako bi mogao da kod istog pregled i zakaže a deca koja su zakazana i hitni slučajevi imaće prioritet, rekla je dr Krajninger Parčetić napominjući da u hitne slučajeve nikako ne spade visoka temperatura nego gušenja, povrede, bolovi u stomaku i konvulzivni statusi.

U planu je da imamo organizovano vreme kada roditelji dolaze po potvrde za vrtić a to će najverovatnije biti na početku ili kraju radnog vremena.

Zakazivanje će se obavljati preko call centra  011/362-0000. Roditelji sa decom dolaze u svoj termin i u principu ovakvo zakazivanje uvek je dobro funkcionisalo, rekla je dr Krajninger Parčetić napominjući da se na pregled ne može čekati dugo jer svaki lekar opšte prakse ili pedijatar ima dnevno 35 termina a u pitanju su deca i sva će biti pregledana.

Komentari: 1

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *

  1. Bravo svaka cast,sta ima vze sto se mesaju bolesna i zdrava deca.Cuj nije temperatura hitan sluvaj ovi sto imaju zakazano imaju prednost a detetu neka skoci jos vise temp ili nemojte je ni spustati,sami ce mo svoju decu leciti da vi imate vise vremena za kaficu i cigaricu🤗