Tehnička škola „Ivan Sarić“ otvorila svoja vrata budućim srednjoškolcima

Tehnička škola „Ivan Sarić“ u četvrtak, otvorila je svoja vrata budućim srednjoškolcima, njihovim roditeljima i nastavnicima.

Školu danas pohađa 1200 učenika a ove godine oformiće se 14 novih odeljenja, osam na srpskom i šest na mađarskom nastavnom jeziku. Profili u ponudi iz oblasti rada elektrotehnike su tehničar informacionih tehnologija, tehničar telekomunikacionih tehnologija i tehničar mehatronike, na podrčju rada mašinstvo i obrada metala – tehničar za kompjutersko upravljanje CNC mašina, bravar-zavarivač i industrijski mehaničar odnosno iz oblasti saobraćaja, tehničar za logistiku i špediciju, tehničar drumskog saobraćaja i vozač motornih vozila na srpskom jeziku.

Dualno obrazovanje je model strednje stručnog obrazovanja u okviru ojeg se obrazovanje stiče u školi i kompanijama a po ovom modelu obrazovanja budućim srednjoškolcima dostupni su smerovi bravar-zavarivač, industrijski mehaničar i tehničar za logistiku i špediciju na srpskom jeziku odnosno bravar-zavarivač i mehaničar motornih vozila na mađarskom jeziku.

Laura Malatinski, učenica osmog razreda OŠ Miroslav Antić, kaže da se o izboru škole još dvoumi.

Razmatram još uvek između IT smera u ovoj školi, sportsog smera u Gimnaziji odnosno sme za grafičkog dizajnera u Politehničkoj školi.

Maturant ove škole Stefan Junčić bio je ovog dana zadužen da buduće učenike škole upozna sa načinom rada škole a i profesora.

Sve četiri godine u školi ima raznih aktivnosti a saradnja sa profesorima je odlična. Zadovoljan sam sa opremljenošću škole a pre svega načinom na koji profesori prenose znanje, kaže Stefan.

 

 

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *