Održana Gradska smotra i takmičenje u prvoj pomoći

Gradska smotra i takmičenje u pružanju prve pomoći i realističkog prikaza povreda, oboljenja i stanja Subotica 2024 održana je u subotu, 13. aprila.

Takmičenje u realističkom prikazu održano je u petak dok je u subotu održano takmičenje iz prve pomoći- Suboticu je predstavljalo osam ekipa četiri iz kategorije podmladka i četiri iz kategorije omladine.

Manifestaciju su uveličali i gosti odnosno organizacije sa kojima Gradska organizacija CK neguje godinama unazad dobre odnose i to organizacije Crvenog krsta iz Sremeske Mitrovice, Novog Sada, Bačke Topole kao i organizacija iz Crvenog krsta Tivat.

U okviru projekta koji finansira EU koji realizuje Crveni krst korisnici Dnevnog boravka za odrasla lica prikazali su, kod Sunčanog sata, ono što su u skladu sa svojim mogućnostima naučili o pružanju prve pomoći.

U ime grada prisutne je pozdravio član GV zadužen za privredu Srđan Samardžić i zahvalio se mladim a velikim ljudima koji se bave ovako važnom oblašću, društveno korisnim radom. Vama pričati o važnosti onoga što ćete danas demonstrirati je suvišno, kao i o  veštinama koje ćete danas prikazati.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *