SSP:  Ljubisavljević smatra JP Subotica-trans svojom dedovinom

U četvrtak, 01. februara pred odbornicima grada kao tačka dnevnog reda naćiće se odluka o pokretanju postupka određivanja modela finansiranja u cilju realizacije projekta javno – privatnog partnerstva radi komunalnog delovanja gradskog i prigradskog saobraćaја, na predlog vlasti koju čine SNS i SVM.

Uz materijal odbornici će dobiti i elaborat o potrebi pokretanje pomenutog partnerstva u vezi ovog preduzeća a zanimljivo je da na elaboratu nema datuma, odnosno ne zna se kada je isti izrađen kao ni ko je učestvovao  u njegovoj izradi, rekao je Robert Šebek, predsednik GO SSP-a, a potom postavio pitanje da li je to elaborat direktora Ljubisavljevića ili pak njegovog poslovnog partnera preko kojeg hoće da privatizuje odnosno privuče javno privatno partnerstvo?

Subotica-trans ima tradiciju dugu 127 godina a Dejan Ljubisavljević smatra ovo preduzeće svojom dedovinom i pokušava da ga otuđi na kriminalan a pre svega amaterski način, kaže Šebek i dodaje da je samo u januaru mesecu ovo preduzeće prodalo preko 8700 mesečnih karata kao i da se svakodnevno u isto slije, naravno od prodatih karata, oko 2 miliona dinara. 7.marta prošle godine Gradonačelnik Stevan Bakić javno je obećao da kada stigne studija da će održati konferenciju za medije ali iako je ista stigla a i plaćena je 14,2 miliona dinara konferencija do danas nije održana dok je prezentacija održana samo za odabrane, rekao je još Robert Šebek apelujući da se pod hitno sa tačke dnevnog reda skine ova tačka kao i da tužilaštvo odradi svoj deo posla.

Direktor Subotica transa, Dejan Ljubisavljević, raspisao je javnu nabavku 4. novembra za „Izradu studije u vidu reinžinjeringa za unapređenje sistema javnog gradskog i prigradskog prevoza“. Izradu studije je u vrednosti 14,2 miliona dinara (120.000 evra)  dobio Saobraćajni Fakultet u Beogradu kojem se može dodati i cifra od 5 miliona dinara koja je isplaćena istom fakultetu 2019. godine za izradu slične studije. Samo u zadnjih 3 godine je fakultetu isplaćeno 160.000 evra,dok je naručilac je svake godine u sve većem gubitku, rekao je Laslo Čisar dodajući da je prezentaciji i sam prisustvovao kao i da na istoj ni jednom nije sugerisano javno privatno partnerstvo, ni od strane profesora, ni od strane predstavnika gradske uprave i javnog preduzeća. Gradsku upravu je najviše zanimalo na koji način da smanji subvencije grada prema JP,za šta su ovom studijom dobili konkretne predloge. Ni u jednom momentu se nije raspravljalo o promeni vlasničke strukture, rekao je Čisar.

U preduzeću iz dana u dan, kažu u SSP-u ljudi dižu glas protiv direktora ali velikom brzinom i ostaju bez posla. Jedan od njih je Dragan Nimčević, koji je nakon nameštene afere i tuče završio u policiji odmah nakon što je istupio iz članstva Srpske napredne stranke. Otkaz je dobila i Eržebet Škrbić član Nadzornog odbora , predsendica udruženja vozača i automehaničara koja je ukazala na napravilnosti u preduzeću kao i Ljubiša Cvjetanović , čovek je saobraćajnoj policiji 29.09. prijavio da ne želi da vozi neispravan autobus, kaže predsednik GO SSP-a dodajući da su u isto vreme zaposlenima bliskim „direktoru“ sistematizacijom promenjena radna mesta koja su rezultirala i većom platom.

 

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *