Gradsko veće dalo saglasnost – cena karte u autobusu umesto 95 koštaće 110 dinara

Gradsko veće je na jučerašnjoj 53. sednici donelo odluku da se od 01. jula, cena pojedinačne karte za prevoz u gradskom saobraćaju sa sadašnjih 95 poveća na 110 dinara, dok će karta kupljena u pretprodaji umesto 65 koštati 80 dinara. Povećane su i cene mesečnih karata, pa će tako penzioneri i lica starija od 65 godina za istu morati izdvojiti 1.248 dinara, za učenike i studente koštaće 2.080 dinara, a za radnike i građane 3.168 dinara, dok će cena beskontaktne plastične smart kartice iznositi 400 dinara. Odlukom su povećane i cene u prigradskom saobraćaju.

Kako je ranije za sajt Subotica danas izjavio direktor JP “Subotica trans” Dejan Ljubisavljević, u ovom preduzeću su svesni da je reč o nepopularnoj meri i da je svako poskupljenje udar na budžet svake porodice, ali da je zbog trenutne situacije i normalnog funkcionisanja ovog gradskog prevoznika u narednom periodu, poskupljenje neminovno.

“Moram da napomenem da je Subotica trans zadnji put revidirao svoje cene pre četiri godine, a složićete se da je od tada rast cena na malo bio znatno veći, međutim ovo što nam se dešava sada i činjenice da smo tokom pandemije izgubili jako veliki broj putnika i situacije sa ratom u Ukrajini koji je izazvao cenovni skok svih energenata, prinuđeni smo na ovaj potez. Mi ćemo u jednom malom segmentu podići cenu karata, ali će opet veliki deo ovih troškova ostati na Gradu kao osnivaču, dok će jedan mali deo građani ipak morati da participiraju, kako bi zaista smanjili negativan uticaj rasta cena na funkcionisanje preduzeća. Potrudićemo se da i dalje građani mogu da računaju na nas kao sigurnog partnera”, objasnio je Ljubisavljević.