Prodat kompleks Prve kasarne

Kompleks Prve kasarne, koji čini oko 7,5 hektara zemljišta i zgrada, je prodat. Licitacija za prodaju nekadašnje vojne, potom i gradske imovine, održana je juče u Plavoj sali Gradske kuće.

Na osnovu Odluke Gradskog veća Grada Subotice, Komisija za sprovođenje postupka otuđenja nepokretnosti iz javne svojine Grada Subotice, održala je javno nadmetanje čiji predmet postupka su bile četiri parcele i zgrada komande sa spavaonicama.

Parcela od skoro dva hektara i zgrada površine 661 kvadratni metar prodate su, po početnoj ceni od 275.313.905 dinara, kompaniji ALK Sever DOO Pančevo.

“Nemamo primedbi na sam tok licitacije, sve je sprovedeno u skladu sa Zakonom. Zadovoljni smo što smo kupili predmetni objekat. Namera je investicija, a o konretnim stvarima ćemo nakadno pričati” – izjavio je Edvin Prelić, advokat firme ALK Sever d.o.o. iz Pančeva, firma koja je bila jedina zainteresovana za kupovinu ovog objekta u postupku javnog nadmetanja.

Za parcele od po 1,2 hekatara bilo je tri zainteresovana kupca i one su prodate subotičkoj SMB gradnji, koja je ponudila jedan odsto više od početnih cena koje premašuju 72 miliona dinara. Najmanja parcela, od 92 ara, prodata je kompaniji Office shoes koja je ponudila jedan odsto više od početne cene, a koja je iznosila 53,8 miliona dinara.

Kako je planirano, na mestu nekadašnje zgrade komande biće tržni centar, ali kako je objekat pod zaštitom spomenika kulture Međuopštinskog zavoda on će zadržati svoj autentičan i prepoznatljiv izgled, dok će na ostale tri parcele biće izgrađen stambeni kompleks. Između prodatih parcela nalazi se jedna koja je u javnoj svojini i na kojoj će, prema planu, biti izgrađeni vrtić, ambulanta i još neki sadržaji javne namene.

Po gruboj računici, Grad će od prodaje Prve kasarne prihodovati oko 4.5 miliona evra.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *